Ακόμα μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση ολοκληρώνει ο Παναθηναϊκός, με το «τριφύλλι» να ετοιμάζεται να κάνει δικό του -μετά τον Αντράζ Σπόραρ- και τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς.

Ο 28χρονος διεθνής Σλοβένος έρχεται να προσθέσει ποιότητα στα άκρα της επίθεσης της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και κυρίως: Γκολ και ασίστ! Πρόκειται για εξτρέμ που βοηθά παραγωγικά το σύνολο, κάτι εξάλλου που φαίνεται κι από τους αριθμούς του. Ένας παίκτης με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση (απ' αυτούς που αρέσουν στον κόσμο), που πατά περιοχή και ο οποίος -βοηθούμενος κι από το ύψος του (1,83μ.)- σκοράρει αρκετά και με το κεφάλι. Αγωνίζεται κατά βάση στα αριστερά στης μεσοεπιθετικής γραμμής -παίζοντας με αντίθετο πόδι, θέση απ' όπου μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει σημειώσει 58 τέρματα και 29 ασίστ σε 180 συμμετοχές. Βέβαια, μπορεί να παίξει τόσο στην απέναντι πλευρά, όσο και στην κορυφή αλλά και πίσω από τον φορ.



Η πορεία του Βέρμπιτς άρχισε από τις ακαδημίες της σλοβένικης Τσέλιε, στην οποία έκανε και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Ύστερα κι από δύο ολιγόμηνους δανεισμούς στη Simer Sampion, άρχισε να καθιερώνεται στην πρώτη, τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε 126 παιχνίδια (36 γκολ/23 ασίστ).

Το καλοκαίρι του 2015 -σε ηλικία 21 ετών και έχοντας τραβήξει ήδη τα βλέμματα- έκανε το βήμα παραπάνω, με την Κοπεγχάγη να τον κάνει δικό της έναντι 1,2 εκατ. ευρώ. Δυόμισι χρόνια παρέμεινε στη δανέζικη ομάδα, με την οποία πανηγύρισε το νταμπλ αλλά και 22 γκολ και 15 ασίστ σε 99 εμφανίσεις.





Τον Ιανουάριο του 2018 ήρθε η ώρα για την πιο «δαπανηρή» μετακίνησή του, με την Ντινάμο Κιέβου να βγάζει από τα ταμεία της τέσσερα εκατ. ευρώ και να τον εντάσσει στο δυναμικό της. Αν μην τι άλλο, βγήκε... ασπροπρόσωπη, μιας και ο δεξιοπόδαρος άσος -μεταξύ άλλων- έστειλε 37 φορές την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας και δώδεκα ασίστ σε 121 συμμετοχές του. Με το ουκρανικό κλαμπ σήκωσε ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και ισάριθμα Super Cup της χώρας.

Παρόλα αυτά, τον περασμένο Μάρτιο αναγκάστηκε, όπως και πολλοί συναθλητές του, να αποχωρήσουν από την Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής. Μέχρι και τον Ιούνιο έπαιξε επτά παιχνίδια στη Λέγκια Βαρσοβίας.

«Μπορέσαμε να ξεφύγουμε από τη φρίκη που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία», δήλωνε μετά από λίγο καιρό ο Βέρμπιτς, ο οποίος πλέον θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι ο Σλοβένος εξτρέμ αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του. Συνολικά έχει 43 εμφανίσεις με 5 γκολ και δύο ασίστ. Αναμφίβολα μια σπουδαία κίνηση για τους «πρασίνους». Ενδεικτικό, εξάλλου, ότι η χρηματιστηριακή του αξία στο transfermarkt κυμαίνεται στα 4,5 εκατ. ευρώ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χωρίς κόσμο οι κερκίδες των οργανωμένων του Ολυμπιακού με τη Λαμία

Με αλλαγές η 11άδα του Ολυμπιακού: Βασικοί Πασχαλάκης, Βέζο, Μασούρας και Ναβάρο

Τσακίρης: «Άλλο ένα… match ball για την ΑΕΚ, με νίκη τελειώνει την υπόθεση τίτλος»

Νικολακόπουλος: «Ίσως ευκαιρία σήμερα για τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά να ανέβει στην τρίτη θέση»

Νικολογιάννης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει τη δουλειά του, για να συνεχίσει τουλάχιστον να ελπίζει»

Τα συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον Στράτο Σεφτελή

Βρούτσης: «Οι κάμερες παρακολουθούν κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια»

Τσανάκας: «Το σώμα θα είναι στη Λαμία, αλλά η καρδιά είναι ήδη στο Μπέρμινχαμ για τους παίκτες του Ολυμπιακού»

Ζίβκοβιτς: «Έτοιμοι να δώσουμε απαντήσεις-Ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατά ποτέ, μόνος δρόμος η νίκη»

Κωνσταντινίδης: «Να είμαστε πανέτοιμοι ψυχικά και σωματικά απέναντι στην ΑΕΚ»