Ο Πάτρικ Σάναχαν, ο οποίος θα αναλάβει προσωρινά επικεφαλής του Πενταγώνου την πρώτη Ιανουαρίου, είναι βετεράνος της εταιρείας Boeing.

Ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Άμυνας δεν είχε πολιτική ή στρατιωτική εμπειρία πριν αναλάβει την θέση αυτή τον περασμένο Ιούλιο. Ο 56χρονος επιχειρηματίας είχε περάσει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing. Κατά τη διάρκεια της μακράς του θητείας στην εταιρεία, διετέλεσε αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Boeing Missile Defense Systems. Ο Σάναχαν έβγαλε τα γάντια του μηχανικού το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο πρόεδρος Τραμπ τον πρότεινε ως δεύτερο στην ιεραρχία του Πενταγώνου.

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, είχε απειλήσει μάλιστα να εμποδίσει το διορισμό του Σάναχαν, όταν τον άκουσε να λέει ότι έπρεπε να «επανεξετάσει το ζήτημα», ερωτηθείς για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία. Ο Μακέιν, ο οποίος ήταν τότε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων, είπε ότι ήταν «ενοχλητικό» το ότι δεν γνώριζε το θέμα. Τελικά η Γερουσία επικύρωσε την υποψηφιότητα του Σάναχαν τον περασμένο Ιούλιο με ψήφους 92 υπέρ έναντι επτά.

Ο Σάναχαν θα αναλάβει τα καθήκοντα υπουργού Άμυνας την 1η Ιανουαρίου αντικαθιστώντας τον Τζέιμς Μάτις.

Ο νέος προσωρινός επικεφαλής του Πενταγώνου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των αμυντικών δαπανών στον προϋπολογισμό του 2019.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό του Σάναχαν με ένα tweet, χαρακτηρίζοντας το πρώην ηγετικό στέλεχος της Μπόινγκ «πολύ ταλαντούχο».
«Έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι ο πολύ ταλαντούχος αναπληρωτής υπουργός μας Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν θα αναλάβει καθήκοντα προσωρινού υπουργού Άμυνας αρχής γενομένης της 1ης Ιανουαρίου» έγραψε στο Twitter.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ο Τραμπ αισθάνεται συμπάθεια για τον "πολύ ταλαντούχο" επιχειρηματία επειδή του δίνει συχνά τον λόγο να διαμαρτύρεται για το κόστος των αμυντικών συστημάτων.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη