Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε για όλους και για όλα. Αγαπημένους συμπαίκτες, ποιον θα έκανε μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, την καλύτερη πεντάδα στην Ευρωλίγκα και φυσικά μίλησε για τα γούστα του στο γυναικείο φύλο.

Απευθείας στο πνεύμα της συζήτησης μπήκε ο Σάσα Βεζένκοφ, καθώς ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο σημαντικότερη είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος παρά μία ενδεχόμενη ευρωπαϊκή κορυφή.

Ρωτήθηκε λίαν συντόμως για το ποιον αθλητή από το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει την καλύτερη χημεία στο παρκέ και βρέθηκε ανάμεσα σε δύο «κολώνες» της ομάδας, δηλαδή τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Κώστα Παπανικολάου.

«Με τα παιδιά που παίζω λίγο πιο πολύ καιρό όπως ο Κώστας Παπανικολάου. Με τον Γιώργο Πρίντεζη γιατί παίζουμε στην ίδια θέση, οπότε αν πρέπει να διαλέξω έναν, θα έλεγα τον Κώστα Παπανικολάου».

Καλέστηκε να επιλέξει ανάμεσα σε ποια θέση προτιμάει να αγωνίζεται στο παρκέ, ενώ τόνισε πως θα κινείται σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας και του προπονητή.

«Νιώθω πιο άνετα ως 4αρι, άλλα όπου με χρειαστεί η ομάδα και ο προπονητής».

Επέλεξε τον Βασίλη Σπανούλη ως τον άνθρωπό που θα ήθελε να έχει ως συμπαίκτη στον Ολυμπιακό, μολονότι τόνισε ότι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει κερδίσει το δικαίωμα να απολαύσει χρόνο με την οικογένεια του.

Προχώρησε στην επίλυση ενός υποθετικού ερωτήματος σχετικά με το αν θα γίνει αρχηγός στον Ολυμπιακό, εφόσον μείνει για χρόνια και «έμπλεξε» αμέσως τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη στην εξίσωση, χαρίζοντας γέλιο.

«Αν μείνω για πολλά χρόνια και μείνει και ο Λαρεντζάκης. Θα είναι μια σκληρή μάχη για το ποιος θα γίνει αρχηγός. Θα βάλουμε τον κόσμο να ψηφίσει»!

Μάλιστα, δεν άφησε ασχολίαστο σε ερώτηση φίλου των «ερυθρολεύκων» για το αν η θρησκευτική ευλάβεια του Γιώργου Μπαρτζώκα λειτουργεί ευεργετικά για εκείνον και έδειξε την πρόθεση του, κάνοντας τον σταυρό του!

«Όντως ο κόουτς έχει μια αγάπη για την θρησκεία. (κάνει τον σταυρό του). Τι θες να σου απαντήσω και εσένα; Νομίζω το luben τα έχει αναλύσει καλά»!

Φυσικά, αναφέρθηκε στον Τσάβι Πασκουάλ, την κοινή πορεία τους στην Μπαρτσελόνα και την σπουδαία προσωπικότητά του, αποθέωσε τον Στράτο Περπέρογλου για την συμπαράσταση του στην Καταλονία και δεν ξέχασε τους Τζάστιν Ντόελμαν και Μπραντ Όλεσον.

«Με τον κόουτς Πασκουάλ είχαμε μια πολύ ωραία συνεργασία, ήταν η πρώτη μου χρονιά στην Ευρωλίγκα, έμαθα πολλά δίπλα του, είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και ένας κύριος με ‘’Κ’’ κεφαλαίο. Σίγουρα ο αγαπημένος μου συμπαίκτης εκεί (για τον Στράτο Περπέρογλου) μαζί με τον Τζάστιν Ντόελμαν και τον Μπραντ Όλεσον, αλλά ο Στράτος με βοήθησε, πάντα το σπίτι του ήταν ανοιχτό για μένα. Σε ευχαριστώ Στράτο».

Βαδίζοντας σε γενικότερο πλαίσιο, τέθηκε το ερώτημα για τους ποιους θα επέλεγε στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκα από την αρχή της νέας χιλιετίας και έπειτα, ξεχνώντας να επιλέξει το σέντερ… αλλά όπως τόνισε και ο ίδιος, χρειάζονται πέμπτο;

«Από το 2000 και μετά. Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Γιώργος Πρίντεζης»!

Και από το ρόστερ του Παναθηναϊκού ξεχώρισε τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ως εκείνον που θα ήθελε να εντάξει στο κόκκινο στρατόπεδο.

Παίρνοντας σε εξωαγωνιστικά θέματα, έπρεπε να απαντήσει στα στοιχεία που κοιτάει πρώτα σε μία γυναίκα, δίνοντας παράλληλα λίγο παρασκήνιο πίσω από τις κάμερες.

«Το χαμόγελο και τα μάτια. Βέβαια, γελάνε οι κάμεραμαν και οι οπερατέρ»!

Τα γέλια δεν έπαψαν, αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει διαβεί την πόρτα στριπ κλαμπ, αν και επισήμανε πως η εμπειρία δεν τον κάλυψε.

«Δεν μου αρέσει, αλλά αν πω ότι δεν έχω πάει θα ‘ναι ψέμα, όμως δεν μου αρέσει. Έχω πάει μια φορά».

Στην κατάταξη μεταξύ μπάσκετ, σεξ και φαγητού φάνηκε ιδιαίτερα σίγουρος και δεν άφησε περιθώρια αμφιβολίας.

«Μπάσκετ-σεξ-φαγητό»!

Τέλος, σε ενδεχόμενο αλλαγής αθλήματος και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο, η θέση του επιθετικού είναι δεδομένη, μολονότι αγαπάει και την μοναξιά των γκολπόστ.

«Επιθετικός να βάζουμε γκολ. Αν όχι, θα μου άρεσε να μια τερματοφύλακας»!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube