Σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς μετατράπηκαν τα Εξάρχεια και συγκεκριμένα οι δρόμοι γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη για άλλη μια φορά το Σάββατο το βράδυ.

Ο «πόλεμος» με τους κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν δεκάδες βόμβες μολότωφ προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν ομάδα νεαρών πέταξε περίπου 20 μολότωφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η επίθεση του Σαββάτου στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη ήταν, σύμφωνα με το MEGA, η 14η επίθεση μέσα στο 2016.



Υπενθυμίζεται επίσης ότι το βράδυ της Παρασκευής, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν δεχθεί επίθεση με βόμβες μολότοφ, από την οποία κινδύνεψε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης. Οι επιθέσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου έγιναν, μάλιστα, ενώ, κατά πληροφορίες, είχε προηγηθεί ειδική σύσκεψη την Πέμπτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που σε ανακοίνωσή του μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου τόνισε ότι «δεν πρόκειται απλά για ανικανότητα και καρικατούρα υπουργού! Πρόκειται για παρωδία κυβέρνησης που είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας». Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Λίγη ώρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του κ. Τόσκα, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν νέα επίθεση με 20 μολότοφ! Δεν πρόκειται απλά για ανικανότητα και καρικατούρα υπουργού! Πρόκειται για παρωδία κυβέρνησης που είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ντρέπονται για όσα συμβαίνουν! Τίθεται πλέον ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας! Η ευθύνη πλέον ανήκει στον κ Τσίπρα...».

Η αστυνομία από την πλευρά της προχώρησε σε έξι συλλήψεις - ανάμεσα στους συλληφθέντες ένας Σύρος και ένας Βρετανός - και 16 προσαγωγές μετά τα επεισόδια του Σαββάτου.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι

Συλλήψεις στην Κρήτη για όπλα και πυροτεχνήματα

Στιγμές φρίκης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη από τον 42χρονο σύντροφό της - Την ανάγκαζε να εκδίδεται και την χτυπούσε

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 διασωθέντες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Έρχονται εντάλματα σύλληψης για μέλη του ηγετικού πυρήνα

Ο Μπάιντεν κοροϊδεύει τον Τραμπ: Έχω αντίπαλο ένα 6χρονο παιδί