Μια οργάνωση, που γεννήθηκε την επομένη του μακελειού του 2012 στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σοκαριστικό σποτ υπό τη μορφή μιας ψεύτικης διαφήμισης για αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στο σχολείο και υποτίθεται βοηθούν τους μαθητές να σωθούν κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης επίθεσης.

Στο σποτ με τίτλο «Τα απαραίτητα για την επιστροφή» (στο σχολείο), παραγωγής της οργάνωσης Sandy Hook Promise, πρωταγωνιστούν μικροί μαθητές και εξελίσσεται ως ένα κλασικό διαφημιστικό σποτ για την επιστροφή στις τάξεις, όπου οι πρωταγωνιστές του παρουσιάζουν από ένα προϊόν, ενώ βρίσκονται στο σχολείο τους.

Όμως, σύντομα, το ύφος αλλάζει και ένα αγόρι, που αρχικά μιλάει για τα καινούργια αθλητικά παπούτσια του, αρχίζει να τρέχει στον διάδρομο, έχοντας πίσω του άλλα παιδιά που ουρλιάζουν πανικόβλητα, ενώ πέφτουν πυροβολισμοί.

Ένα κορίτσι δείχνει ότι η νέα της μπλούζα είναι πέρα για πέρα απαραίτητη σε αυτή τη νέα σχολική χρονιά, καθώς βοηθά στο να κλείσει ερμητικά η πόρτα του γυμναστηρίου του σχολείου εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον ένοπλο δράστη να μπει.


Από την άλλη, άλλη μία νεαρή κοπέλα χρησιμοποιεί μία από τις κάλτσες της για να φτιάξει έναν αυτοσχέδιο επίδεσμο που τοποθετεί στο γεμάτο αίματα, τραυματισμένο πόδι μιας συμμαθήτριά της, εξηγώντας ότι οι κάλτσες μπορούν «να σας σώσουν τη ζωή».

Το σποτ ολοκληρώνεται με τη σκηνή όπου ένα κορίτσι βρίσκεται κρυμμένο στις τουαλέτες του σχολείου της και με δάκρυα στα μάτια εκθειάζει τις λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου του, καθώς τη βοηθά να επικοινωνεί συνεχώς με τη μητέρα της, την ώρα, ωστόσο, που τα βήματα κάποιου αγνώστου ακούγονται μέσα στο δωμάτιο.

«Αυτή είναι η επιστροφή (στο σχολείο) και γνωρίζετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό» καταλήγει το βίντεο, που έχει γίνει ανάρπαστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου αναρτήθηκε χθες το βράδυ.

Η οργάνωση Sandy Hook Promise δημιουργήθηκε από τους συγγενείς των θυμάτων του μακελειού στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, στο Κονέτικατ, στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, όπου ο δράστης σκότωσε 26 ανθρώπους, εκ των οποίων 20 παιδιά.



Πηγή: www.skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνέλευση φοιτητών και τους επιτέθηκαν - 3 τραυματίες

Τζον Όσοφ: Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θυμίζει Ομπάμα

Λυκόβρυση: Έληξε ο συναγερμός, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό 25ης Μαρτίου

Κύκλωμα εκβιαστών με χειροβομβίδες: Στην Ευελπίδων οι πέντε που συνέλαβε το ελληνικό FBI

Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε βάρος μαθήτριας στην Πάτρα – Τραυματίστηκαν μέλη της ΚΝΕ

Υπόθεση Χωριάτικο: Στο Εφετείο οι 25 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου - Απουσία του επιχειρηματία η δίκη

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος

Η Έιμι Άκτον έγινε η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης στο Οχάιο