Στην έρευνα της υπόθεσης που ξεκίνησε η ελβετική εισαγγελία και στην οποία συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- και οι ελληνικές αρχές (όπως έγραψε νωρίτερα το sportfm.gr) προστίθενται συνεχώς νέα στοιχεία.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, αρνείται τις κατηγορίες περί δωροληψίας από το αφεντικό της Παρί και της beiN Media Group Νασέρ Αλ-Κελαϊφί προκειμένου να του παραχωρήσει τα δικαιώματα των Μουντιάλ του 2026 και του 2030, ωστόσο οι Ιταλοί φαίνεται πως εντόπισαν την παράνομη συναλλαγή των δύο ανδρών.

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική Αστυνομία, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μία έπαυλη αξίας 7 εκατ. ευρώ στη Σαρδηνία ήταν το «μέσο διαφθοράς» που χρησιμοποίησε ο Αλ-Κελαϊφί για να «πείσει» τον Βάλκε να του δώσει αυτό που ζητούσε.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο Άραβας δώρισε την πολυτελή βίλα στον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA προκειμένου τα τηλεοπτικά δικαιώματα δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων να καταλήξουν στη beiN Media Group.

Το πανάκριβο ακίνητο, που βρίσκεται στην Κόστα Σμεράλντα του Πόρτο Τσέρβο, σφραγίστηκε από τον δικαστή του Κάλιαρι, Τζιοβάνι Ντελόγκου, και τον εκπρόσωπο της ελβετικής εισαγγελίας. Η ιταλική οικονομική αστυνομία και ο αρμόδιος εισαγγελέας έχουν ήδη ερευνήσει εξονυχιστικά τους χώρους που ανήκουν σε οκτώ φυσικά πρόσωπα και πέντε εταιρείες που φέρονται να εμπλέκονται στην αγοραπωλησία της βίλας και έχουν κατασχέσει σημαντικά στοιχεία.

Παράλληλα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο η έπαυλη στη Σαρδηνία να ήταν απλώς ένα μέρος των «δώρων» του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί προς τον Βάλκε.

«Δεν είναι αλήθεια τίποτα από αυτά που με κατηγορούν. Ποτέ δεν τα έχω κάνει. Ποτέ δεν έλαβα τίποτα ως αντάλλαγμα για οτιδήποτε. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πήρα τίποτα από τον Νασέρ. Έχω αντικρούσει όλες τις κατηγορίες. Ποτέ δεν είχα καμία συναλλαγή με τον Νασέρ», δήλωσε ο Βάλκε στην Equipe.

Δήλωση που ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση της ελβετικής εισαγγελίας για την έναρξη της ποινικής διαδικασίας εις βάρος τόσο του ίδιου όσο και του Αλ-Κελαϊφί και ενός ακόμα επιχειρηματία των media με τις κατηγορίες της δωροδοκίας, δωροληψίας, απάτης, πλαστογραφίας και κατάχρησης εξουσίας στην υπόθεση ανάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των προσεχών Μουντιάλ.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας στην οποία συμμετέχουν και οι ελληνικές, οι ιταλικές, οι γαλλικές και οι ισπανικές αρχές έχουν γίνει έφοδοι σε οικίες και γραφεία υπόπτων σε όλες αυτές τις χώρες και έχουν κατασχεθεί στοιχεία.

Μεταξύ των χώρων στους οποίους έκαναν «ντου» οι δικαστικές και διωκτικές αρχές είναι και τα κεντρικά γραφεία της beiN Sports στο Παρίσι. Σχετικές έρευνες, όπως ανακοίνωσε ο ΣΔΟΕ, έχουν γίνει και σε γραφεία και σπίτια στην Ελλάδα.

Επίσης η FIFA ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Ηθικής ξεκίνησε και αυτή έρευνα για την υπόθεση και ξεκαθάρισε ότι είναι στη διάθεση της ελβετικής δικαιοσύνης για κάθε δυνατή συνδρομή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επιστρέφουν στην εθνική Σερβίας τα αδέρφια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς

Τρέλα: Βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα στα χαρτιά οι Μαροκινοί

Τι συνέβη πραγματικά στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και γιατί η απόφαση της CAF προκάλεσε σοκ

«Ενώ αλληλοβρίζονταν στην Ομοσπονδία, η CAF τιμωρούσε τη Σενεγάλη»: Για φιάσκο κάνει λόγο μεγάλο σενεγαλέζικο μέσο

Η Σενεγάλη προσφεύγει στο CAS μετά την αφαίρεση του τίτλου - Σκέψεις να μην κατέβει ξανά στο Κόπα Άφρικα!

Η αντίδραση των Σενεγαλέζων διεθνών μετά την απόφαση-σοκ: Χαμόγελα, πόζες με το τρόπαιο και… μήνυμα στην CAF!

Παγκόσμιο σοκ στο ποδόσφαιρο: Η Σενεγάλη έχασε στα χαρτιά το Κόπα Άφρικα από το Μαρόκο, δύο μήνες μετά τον τελικό!

Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη ο Κέιν - Στη 10άδα ο Παυλίδης και ο Ελ Κααμπί!

Ο Μασούρας βάζει πλώρη για την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του στο σκοράρισμα!

Συζητά να γίνουν στο Μεξικό τα παιχνίδια του στο Παγκόσμιο Κύπελλο το Ιράν