Έκανε τα εύκολα... δύσκολα η Αρμάνι Μιλάνο στη Γαλλία! Οι Ιταλοί επικράτησαν 77-76 της Βιλερμπάν για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, σε ένα παιχνίδι που είχαν τον έλεγχο και το προβάδισμα φτάνοντας ακόμα και στο +14, όμως, στο τέλος λίγο έλειψε να αυτοκτονήσουν.

Ωστόσο, η Αρμάνι έφτασε στη νίκη και είναι στην 11η θέση με ρεκόρ 14-13, πλησιάζοντας την πρώτη 10άδα που εξασφαλίζει θέση στα play-in της διοργάνωσης (η 9η Ζαλγκίρις και η 10η Μονακό ισοβαθμούν στο 15-12). Από την άλλη, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην τελευταία θέση με ρεκόρ 7-20.

Ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους ο Γκούντουριτς με 18 πόντους, με τον ΛεΝτέι να μετρά 12 πόντους και ο Μπρουκς 10. Στην αντίπερα όχθη, ο Ανγκόλα έκανε εκπληκτικό ματς σημειώνοντας 23 πόντους, ενώ ο Ερτέλ 12 πόντους.

Οι γηπεδούχοι πήραν ένα μικρό προβάδισμα στην πρώτη περίοδο (22-20), με τους Ιταλούς να αντιδρούν, να πραγματοποιούν ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου μπροστά στο σκορ (37-42). Η Αρμάνι συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και στην τρίτη περίοδο και εκτοξεύτηκε στο +14 (53-67). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Βιλερμπάν με ηγέτη τον Ανγκόλα πήγε να κάνει μία μυθική ανατροπή, έφτασε το ματς στον πόντο (74-75), αλλά η Αρμάνι με δίποντο του Γκούντουριτς ανάσανε στο τέλος και πήρε τη δύσκολη -έτσι όπως αποδείχθηκε- νίκη με 76-77.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 37-42, 53-67, 76-77

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ιβάνοβιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες της Euroleague»

«Μια τρομερή μπασκετική παράσταση»: Το σχόλιο Ζέρβα για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίρτους

Μπαρτζώκας: «Πρεσβεύω το ακριβώς αντίθετο από το επεισόδιο στο Ντουμπάι - Δεν κάνω υπολογισμούς για το πλεονέκτημα»

Βρήκε… γιατρικό στην Μπασκόνια και σκαρφάλωσε τρίτη η Μπαρτσελόνα!

Ολυμπιακός: Παπανικολάου διαθέσιμος με Αστέρα - Μόρις και Λαρεντζάκης στο Κύπελλο, σε στάδιο επιστροφής ο Νιλικίνα!

Τα σχόλια Ρομπόλη-Κεφαλά για την εντυπωσιακή νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίρτους

Ντόρσεϊ: «Σήμερα παλέψαμε και νικήσαμε»

Μακάμπι από ατσάλι, ξέρανε και τον Ερυθρό Αστέρα μετά την Παρτίζαν

Βεζένκοφ: «Αντιδράσαμε σωστά, οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση - Είναι καλή εμφάνιση και μας προδιαθέτει για το μέλλον»

Μπαρτζώκας: «Τίποτα δεν είναι εύκολο, δείξαμε πόσο σκληροί είμαστε - Μέχρι το τέλος θα υποφέρουμε και θα παλέψουμε»