Πού το... πάει η Βιλερμπάν; Η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ έδειξε χαρακτήρα, άντεξε στην αντεπίθεση της Ούνιξ Καζάν στο τέλος, φτάνοντας σε μια σημαντική νίκη 85-82 στο «Αστρομπάλ» για την 8η αγωνιστική της Euroleague!

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με πολλές εναλλαγές στο σκορ, οι Γάλλοι πάτησαν «γκάζι» στο τρίτο δεκάλεπτο ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή, διατηρώντας αυτό το προβάδισμα μέχρι τέλους. Νίκη με την οποία σκαρφάλωσαν - έστω και προσωρινά - στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-2, δίνοντας συνέχεια στην ονειρική φετινή τους σεζόν.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κρις Τζόουνς με 25 πόντους και 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Λάιτι (19 πόντους) και Οκόμπο (17 πόντους, 6 ριμπάουντ). Όσον αφορά τις επιδόσεις του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο 23χρονος σέντερ μέτρησε 4 πόντους, ένα ριμπάουντ και μία ασίστ σε 12 λεπτά συμμετοχής.

Για τους Ρώσους ξεχώρισε ο Χεζόνια που βρέθηκε σε τρομερό βράδυ, καταγράφοντας 27 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Το ματς

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τη Βιλερμπάν, η οποία με σύμμαχο την άμυνά της στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα προηγήθηκε με 8-0. Με τέσσερις μαζεμένους πόντους του Τζον Μπράουν, η Ούνιξ μάζεψε πολύ γρήγορα τη διαφορά (8-7 στο 4'), ενώ λίγο αργότερα με ένα σερί 10-2 πέρασε μπροστά με 17-16 στο 7'. Μάλιστα, ο Κάνααν με πέντε σερί πόντους στο τελευταίο λεπτό έστειλε στο +3 τους Ρώσους στο τέλος του δεκαλέπτου (21-24).

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς διατηρούσε μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά της τάξεως των πέντε πόντων μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου (27-32), όταν η τριάδα των Τζόουνς, Οκόμπο και Λάιτι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για τη Βιλερμπάν και με ένα σερί 12-4, όχι μόνο μάζεψαν τη διαφορά, αλλά έκλεισαν και το ημίχρονο στο +3 για το 39-36.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι με «προίκα» το καλό κλείσιμο του δευτέρου δεκαλέπτου μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, ανεβάζοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια τιμή (57-47 στο 26'), ενώ λίγο αργότερα άγγιξαν και το +12 (65-53), προτού η Ούνιξ ροκανίσει κάπως τη διαφορά και κλείσει το δεκάλεπτο στο -8 για το 65-57.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και με τον Μάριο Χεζόνια στην αιχμή του δόρατος, κατέβασαν τη διαφορά μέχρι και τους 3 (71-68 στο 36'), κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι! Στα τελευταία λεπτά, η Βιλερμπάν αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματική και ψύχραιμη όταν το ματς οδηγήθηκε στη «ρουλέτα» των βολών, φτάνοντας έτσι στη νίκη με 85-82.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 39-36, 65-57, 85-82



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιέσεις της Μακάμπι για να μπουν 1.000 οπαδοί της στη «Χάλα Πιονίρ» με Παναθηναϊκό

Ντιμπαρτολομέο: «Αν παίξουμε όπως μπορούμε θα αποκλείσουμε τον Παναθηναϊκό»

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: Με σύμμαχο το κατάμεστο ΣΕΦ για το καθοριστικό βήμα προς το Final 4

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός AKTOR: Πράξη τρίτη στο Βελιγράδι με στόχο το «διπλό»

Μπολτάουζερ: «Σφύριξε» σε δύο κρισιμότατα παιχνίδια της Μακάμπι

Γκριμάου: «Το break του Ολυμπιακού δεν μείωσε τις πιθανότητές μας για πρόκριση στο Final Four»

Σατοράνσκι: «Δεν ξεχνάω το τρίποντο του Πρίντεζη, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη ατμόσφαιρα»

Αποθέωση της αποστολής της Μακάμπι στο Βελιγράδι από εκατοντάδες Ισραηλινούς!

Ζέρβας: «Τα ''συν'' του Ολυμπιακού με Παπανικολάου-Μιλουτίνοφ ενόψει Μπαρτσελόνα - Θα γίνει διαχείριση με τον πρώτο»

Πετρίδης: «Είναι τεράστια η διψά στον οργανισμό του Παναθηναϊκού για πρόκριση στο Final 4»