Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τη φετινή Ευρωλίγκα η Βιλερμπάν, με τους Γάλλους να επικρατούν με χαρακτηριστική άνεση 88-76 της Ζαλγκίρις στο «Αστραμπάλ» χάρη στα εξαιρετικά ποσοστά τους πίσω από τα 6.75μ. (47.8%, 11/23)
Κορυφαίος σε απόδοση για την ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ ήταν ο... αλάνθαστος (!) Έλι Οκόμπο με 23 πόντους (9/9 εντός πεδιάς, 3/3 τρίποντα), με τους Τζόουνς και Φαλ να ακολουθούν με 14 και 12 αντίστοιχα.

Όσον αφορά τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο Έλληνας σέντερ τα πήγε αρκετά καλά στο πρώτο του παιχνίδι στη διοργάνωση, πετυχαίνοντας 6 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 10 λεπτά συμμετοχής.

Μια ομάδα μόνος του για τους Λιθουανούς ήταν ο Γιάνς Στρέλνιεκς που ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους, ενώ ο Εμάνουελ Μούντιεϊ έμεινε στους 12 πόντους με μόλις 2 ασίστ και 5 λάθη, δείχνοντας πως χρειάζεται ακόμα χρόνο να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού.

Το ματς

Δυναμικό ξεκίνημα στο παιχνίδι για τη Βιλερμπάν. Ο Γιουσουφά Φαλ και ο Έλι Οκόμπο βρέθηκαν σε εξαιρετικό βράδυ και με έξι πόντους έκαστος βοήθησαν τους Γάλλους για το +7 και το 17-10 στο 6'. Σε εκείνο το σημείο η Ζαλγκίρις έσφιξε την άμυνά της και χάρη στα δίποντα των Μούντιεϊ, Λοβέρν και Λεκαβίτσιους κατέβασε τη διαφορά στους τρεις για το 19-16 του δεκαλέπτου.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου οι δύο ομάδες πήγαιναν πλάι-πλάι, μέχρι και το 14'. Κάπου εκεί ακολούθησε η... τρίποντη έκρηξη της Βιλερμπάν που με τέσσερα διαδοχικά τρίποντα των Λακόμπ, Καουντί και Οκόμπο (2) εκτόξευσε τη διαφορά στο +13 (38-25 στο 17'). Ο Στρέλνιεκς απάντησε με δύο δικά του σερί τρίποντα που μαζί με τον Μούντιεϊ κατέβασαν τη διαφορά για τη Ζαλγκίρις, κλείνοντας το ημίχρονο στο -8 και το 44-36.

Η αντίδραση των Λιθουανών συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, που με αντεπίθεση διαρκείας όχι μόνο ροκάνισαν τη διαφορά αλλά έφεραν το ματς στα ίσα για το 50-50 στο 25'. Η ισοφάριση «αφύπνισε» την ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ η οποία με νέο καταιγισμό πίσω από τα 6.75μ. και τρία εύστοχα τρίποντα έχτισε εκ νέου διαφορά ασφαλείας (59-50 στο 27'). Σε εκείνο το σημείο πέρασε στο παρκέ ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος λίγο αργότερα σήκωσε στο... πόδι το «Αστραμπάλ» με εντυπωσιακό κάρφωμα για το 61-51! Λεκόμπ και Λεκαβίτσιους σημείωσαν από ένα δίποντο για κάθε ομάδα, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 63-55.

Με τον Κώστα μπροστάρη σε άμυνα και επίθεση, η Βιλερμπάν έτρεξε ένα επιμέρους σερί 11-1 στα πρώτα 2:30 λεπτά της τέταρτης περιόδου, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +20 για το 76-56! Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Στρέλνιεκς που ουσιαστικά έπαιζε μόνος του, δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα άλλο οι Λιθουανοί παρά να μειώσουν στο τελικό 88-76.

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα.





Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-36, 63-55, 88-76

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»