Επιβλητική Μπασκόνια, διέσυρε με 97-73 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Βιτόρια και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 10-11 κάνοντας έτσι πολύ σημαντικό βήμα για να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα της κανονικής περιόδου. Πρώτη ήττα για την ομάδα του Σφαιρόπουλου μετά από 4 διαδοχικές νίκες και πλέον υποχώρησε στο 9-12.

Οι Βάσκοι είχαν κορυφαίο τον Βόιγκτμαν, που σημείωσε 20 πόντους με 8/9 εντός παιδιάς, ενώ ακολούθησαν σε απόδοση οι Χίλαρντ (19 πόντοι), Βιλντόθα (16 πόντοι). Γουίλμπεκιν (19 πόντοι) και Ο’ Μπράιαντ (15 πόντοι) πάλεψαν από τους Ισραηλινούς.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, ιδίως μέχρι τα μέσα του (14-11). Εντούτοις, οι γηπεδούχοι βρήκαν πολλές λύσεις επιθετικά και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +8 (26-18).

Με τρομερή ευστοχία στα τρίποντα, η ομάδα του Περάσοβιτς ξέφυγε με 15 πόντους διαφορά στη δεύτερη περίοδο (48-33 στο 17’), ενώ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +13 (54-41).

Η απόλυτη κυριαρχία όμως της Μπασκόνια ήταν στην τρίτη περίοδο, στην οποία έστησαν… πάρτι για να φτάσουν μέχρι και το +24 (73-49 στο 26’). Με δύο εύστοχες βολές του Σιλντς, οι Βάσκοι έφτασαν στο 81-57 στο 30’ και ουσιαστικά «καθάρισαν» τη νίκη.

Από την άλλη, η Μακάμπι αδυνατούσε να ακολουθήσει το φρενήρη ρυθμό των γηπεδούχων και δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να τους πλησιάσει στο σκορ. Έτσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 97-73 και «ντούμπλαραν» τις νίκες τους με τους Ισραηλινούς.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 54-41, 81-57, 97-73.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γιασικεβίτσιους: «Θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε την κατάσταση - Η Μπάγερν ήταν καλύτερη από εμάς»

Βαθμολογία Ευρωλίγκας: Πιάνει κορυφή με νίκη επί της Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός!

Νέα ήττα-σοκ για τη Φενέρμπαχτσε, έφυγε με σκυμμένο κεφάλι και από το Μόναχο

Ζέρβας: «Πιθανότατα επιστρέφει στη 12άδα του Ολυμπιακού ο Φαλ με Βιλερμπάν»!

Παναθηναϊκός: Ο Χέιζ-Ντέιβις ζήτησε να κάνει και βραδινή προπόνηση στη Σόφια

Ιτούδης: «Πολύ σημαντικό το ματς με Παναθηναϊκό, παλεύουμε για τον ίδιο στόχο»

Μπράιαντ ενόψει Παναθηναϊκού: «Πρέπει να παίζουμε με αίσθηση επείγοντος»

Έγραψε ιστορία ο 28χρονος κόουτς της Παρί, Τζούλιους Τόμας: «Ελπίζω να μην με μπουγελώσουν, δεν έχω άλλο κοστούμι»

Γκριγκόνις: «Νιώθω καλά εδώ και 2-3 μήνες, θα αρπάξω κάθε ευκαιρία - Δεν είναι πυρηνική φυσική, να κάνουμε μόνο νίκες»

Αταμάν: «Δεν ξέρω αν ο Γκραντ θα παίξει και την επόμενη εβδομάδα»