Σε ένα συναρπαστικό ματς, η Βίρτους Μπολόνια νίκησε στη «Σεγκαφρέντο Αρίνα» την Μπαρτσελόνα 85-80 για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και με ρεκόρ 13-16 διατήρησε τις ελπίδες της για την είσοδο στην πρώτη δεκάδα και τα play-in, αφήνοντας τους «μπλαουγκράνα» στο 17-12 στην πρώτη οκτάδα να περιμένει τα αποτελέσματα της Πέμπτης.

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήραν τα «ηνία» στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, αποκτώντας διψήφιες διαφορές, όμως ένα 12-0 σερί των Καταλανών τους έφερε στο +1 ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη, αλλά εκεί ο Εντουαρντς πήρε την κατάσταση στα χέρια του κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Μπολόνια.

Κορυφαίοι των Ιταλών ήταν οι Εντουαρντς με 22 και Σμαϊλάγκιτς με 19 πόντους.

Για τους Ισπανούς, ξεχώρισαν οι Πάντερ με 27, Σενγκέλια με 16 και Λαπροβίτολα με 14 πόντους.

Το ματς
Ο Πάντερ ξεκίνησε «φουριόζος» κι έδωσε το +3 στην Μπαρτσελόνα στην έναρξη της αναμέτρησης και το δικό του τρίποντο το 7-11 για τους «μπλαουγκράνα». Το τρίποντο του Λαπροβίτολα έφερε το +5 για τους Καταλανούς, όμως το 4-0 των Ιταλών μείωσε στο -1. Η Μπαρτσελόνα απάντησε με δικό της 4-0 σερί στην αντίπαλη ρακέτα για το +5 των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ και το προσωπικό σερί 5-0 του Σενγκέλια έφερε το +10 για το 20-28 στη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου.

O Βιλντόζα μείωσε στο -6 στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, όμως οι σωστές επιλογές των Ισπανών μέσα στο ιταλικό καλάθι τους διατηρούσαν στο +6 με +8, με το τρίποντο του Νόρις να κάνει το 26-35. Ο Σμαϊλάγκιτς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με προσωπικό σερί 5-0 βοήθησε σε 6-0 συνολικό για το -3 των παικτών του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Ντιουφ μείωσε σε 37-39 κι ένα σερί 6-0 της Βίρτους με πολλές επιλογές στην ιταλική ρακέτα έφερε το 43-41 κι ένα νέο 4-0 το 47-43 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ένα 5-0 σερί της Βίρτους στην έναρξη της τρίτης περιόδου έφερε το +9 για τους Ιταλούς κι ένα νέο 3-0 με τις σωστές επιλογές μέσα στην ισπανική ρακέτα και την υπεροχή στα ριμπάουντ το +12 για τους γηπεδούχους. Ο Πάντερ ανέλαβε δράση και με προσωπικό σερί 5-0 μείωσε σε 60-54. Ο Σμαϊλάγκιτς πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 8-0 της Βίρτους για το +14 των Ιταλών και το τρίποντο του Λαπροβίτολα μείωσε 68-57 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, η Βίρτους διατηρούσε μια διψήφια διαφορά με πολλές επιλογές από περιφέρεια και ρακέτα. Τα τρίποντα του Πάντερ βοήθησαν σε ένα σερί 12-0 για την Μπαρτσελόνα, η οποία έκανε ανατροπή και προηγήθηκε 80-79 στο 1’56’’. Ο Σμαϊλάγκιτς έκανε το 81-80 στο 1’36’’, ο Εντουαρντς με προσωπικό σερί 4-0 έκανε το 85-80 στα 11’’ και το χαμένο τρίποντο του Λαπροβίτολα στα 3’’ έδωσε οριστικά τη νίκη στην ομάδα της Μπολόνια.


Τα δεκάλεπτα: 20-28, 47-43, 68-57, 85-80

Τα στατιστικά

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ευρωλίγκα... καλωδίωσε τον Λεσόρ: «Λατρεύω να κοιτάζω στην εξέδρα και να βλέπω το πάθος που έχει ο κόσμος»

Επίσημο: Νέος προπονητής της Ντουμπάι BC ο Σέκουλιτς

Ιτούδης: «Έχουμε πολλούς haters, αλλά μας αρέσει-Δώστε μας κι άλλους!»

Ο Σέκουλιτς αντικαθιστά τον Γκόλεματς στον πάγκο της Ντουμπάι BC

EuroLeague: Όλα τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό και οι πιθανότητες εμφυλίου με Ολυμπιακό

Πήρε το ντέρμπι του Τελ Αβίβ και εξασφάλισε την παρουσία της στα playoffs της Ευρωλίγκας η Χάποελ

Πρόεδρος ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς»

Τζέιμς: Χωρίς Ολυμπιακό οι επιλογές του με τις Top ομάδες της τελευταίας πενταετίας στην Ευρωλίγκα

Τέλος και επίσημα από την Dubai BC ο Γκόλεματς

Μπλόσομγκεϊμ: «Νικητής ο Αταμάν, εξαιρετικός ο Μπαρτζώκας»-Τι σχολίασε για ραντεβού Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στα playoffs