Με ένα καταπληκτικό σερί 13-0 σε τέσσερα λεπτά στην τέταρτη περίοδο και πρωταγωνιστές τους Σορτς κι Ιφί, η Παρί νίκησε στην Μπολόνια τη Βίρτους 83-77 για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και με 15-10 ρεκόρ κι ένα ματς λιγότερο ανέβηκε στο -1 από την προνομιούχο τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αφήνοντας τους Ιταλούς στο 7-19, αλλά από καιρό εκτός δεκάδας.

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι είχαν αποκτήσει διψήφιες διαφορές στις τρεις περιόδους με καλύτερα ποσοστά και περισσότερες επιθετικές επιλογές, όμως στο 72-60 στο 33’ οι Σορτς κι Ιφί με 13-0 έδωσαν το +3 στους κατόχους του EuroCup και τη μεγάλη ανατροπή και νίκη στο τέλος.

Ο Ιφί είχε 23 κι ο Σορτς 16 για τους νικητές, έχοντας τη συμπαράσταση του Γιάντουνεν με 13 πόντους. Για τους Μπολονέζους, ξεχώρισαν οι Σενγκέλια με 17, Κορντινιέ με 15 και Τάκερ με 14 πόντους.

Το ματς
Ο Μάλκολμ πήρε το «όπλο» του και βοήθησε την Παρί για το 5-0 και το 9-2 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι Ιταλοί απάντησαν με σερί 7-0 για το 9-9 με πολλές επιθετικές επιλογές κι ο Σενγκέλια ήταν ο πρωτεργάτης ενός σερί 6-0 για το +5 των παικτών του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, οι οποίοι με νέο σερί 6-0 στο τελευταίο λεπτό με τις σωστές επιλογές στην αντίπαλη ρακέτα έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 25-17.

Η Βίρτους διατηρούσε το +5 στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, έχοντας καλά ποσοστά μέσα στη ρακέτα και, παρά τα σερί των παικτών του Τιάγκο Σπλίτερ. Με σερί 6-0, η Βίρτους πήγε στο +9, «χτυπώντας» σταθερά στη γαλλική ρακέτα και με νέο σερί 5-0 με πολλές επιλογές και τα ριμπάουντ έφτασε στο +9. Το τρίποντο του Χολιντέι έφερε το +10 για τους Ιταλούς κι αυτό του Μπελινέλι ολοκλήρωσε στο 46-35 το πρώτο ημίχρονο.

Η Βίρτους είχε 16/25 δίποντα, 4/12 τρίποντα και 16 ριμπάουντ. Η Παρί είχε αντίστοιχα 8/11 δίποντα, 5/16 τρίποντα, 4/4 βολές και 15 ριμπάουντ.

Τα τρίποντο του Σενγκέλια έφερε το +13 για τη Βίρτους στην έναρξη της τρίτης περιόδου κι η «βροχή» στα σουτ από τα 6,75 έφερε το +12 για τους Ιταλούς, οι οποίοι είχαν βρει λύσεις από την περιφέρεια μετά τα κακά ποσοστά τους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σενγκέλια έφερε το +14 για τη Βίρτους, όμως η κακή άμυνα του Λούκα Μπάνκι βοήθησε τους Γάλλους να κάνουν σερί 9-0 για το -5. Το τρίποντο του Τάκερ έδωσε «ανάσα» στους παίκτες του Μπάνκι, όμως ο Ιφί με προσωπικό σερί 4-0 μείωσε στο -4. Εκεί, πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Τάκερ και με προσωπικό σερί 5-0 έφερε το +9 κι ο Γιάντουνεν ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο στο 64-58.

Η Βίρτους με σερί 5-0 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου έφτασε στο +11 και τα τρίποντο του Τάκερ έφερε το +12. Εκεί, η Παρί «αφυπνίστηκε» επιθετικά κι αιφνιδιασε τη χαλαρή άμυνα των Ιταλών, κάνοντας σερί 13-0 και προηγήθηκε 73-72 με τρία σερί τρίποντα και πρωταγωνιστή τον Ιφί. Ο Γκραζούλις έκανε το 74-73, όμως οι κάτοχοι του EuroCup είχαν βρει τον ρυθμό τους και με προσωπικό σερί του Σορτς έγινε το 74-77, ενώ ο Σι έκανε το 76-79 στα 34’’. Ο Κορντινιέ ευστόχησε σε μια βολή για το 77-79, ο Ιφί έκανε το 77-81 στα 18’’, ο Κορντινιέ αστόχησε σε τρίποντο κι ο Ιφί διαμόρφωσε το τελικό 77-83.


Τα δεκάλεπτα: 25-17, 46-35, 64-58, 77-83

Τα στατιστικά

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το βίντεο - αφιέρωμα της Euroleague στον Ναν - «Πάντα αφήνει το στίγμα του»

Μπουένο για NBA και Euroleague: «Υπήρχε διχασμός, αλλά πλέον έχει επιτευχθεί σύμπνοια - Ας το κάνουμε όλοι μαζί»

Το Σούπερ Καπ της Ευρωλίγκας οδεύει προς Άμπου Ντάμπι - Ανοιχτό και το σενάριο Κωνσταντινούπολης

Κορυφαίος παράγοντας της EuroLeague ο Γιανκούνας της Ζαλγκίρις

Μπουενο: «Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο με το ΝΒΑ - Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο δυνατή»

Η ανάρτηση της Ευρωλίγκας για Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη: «Ακριβώς όπως παλιά»

Ευρωλίγκα: Με 24 ομάδες από τη σεζόν 2027/28 - Επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ

Ανέλαβε πρόεδρος της Ένωσης προπονητών της Ευρωλίγκας ο Πασκουάλ

Παρτίζαν: «Ο Μπόνγκα ενεργοποιεί τη ρήτρα του και πάει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας»

Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τρεις από τις τελευταίες Ευρωλίγκες, αλλά όχι τη φετινή»