Ανοιχτό άφησε το θέμα του μέλλοντός του ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος στη Σεβίλλη, εκεί όπου αγωνίζεται ως δανεικός από τη Νιούκαστλ.
Σε συνέντευξή του στο ABC, ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας τόνισε ότι απολαμβάνει κάθε στιγμή στην Ανδαλουσία, ωστόσο υπογράμμισε πως η τελική απόφαση για το καλοκαίρι ανήκει στον αγγλικό σύλλογο, με τον οποίο δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2027.
«Είμαι πολύ χαρούμενος στη Σεβίλλη. Είναι ξεκάθαρο ότι απολαμβάνω κάθε παιχνίδι με αυτή την ομάδα. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό καθημερινά και αυτό με γεμίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Βλαχοδήμος αποκάλυψε πως είχε επαφές με τον προπονητή, τον πρόεδρο και τον αθλητικό διευθυντή της ισπανικής ομάδας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η επιστροφή του σε σταθερό χρόνο συμμετοχής ήταν προτεραιότητα. «Από την πρώτη μέρα αυτή η εμπειρία ήταν ένα δώρο για μένα. Ήθελα απλώς να ξαναπαίξω και να βοηθήσω όσο μπορώ. Αυτό το μέρος είναι ακριβώς όπως το φανταζόμουν», σημείωσε.
Παρά τη θετική του παρουσία –με 21 συμμετοχές στη LaLiga τη φετινή σεζόν– ο ίδιος αποφεύγει να δεσμευτεί για το τι θα συμβεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος.
«Η αλήθεια είναι πως έχω συμβόλαιο με τη Νιούκαστλ και εκείνοι αποφασίζουν. Δεν ξέρω τι θα γίνει το καλοκαίρι. Δεν γνωρίζω ποια είναι τα σχέδιά τους. Θα δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε με ειλικρίνεια.
Ο 30χρονος γκολκίπερ αγωνίστηκε μόλις μία φορά με τη φανέλα της Νιούκαστλ –σε αγώνα League Cup– πριν παραχωρηθεί δανεικός. Οι Άγγλοι είχαν επενδύσει περίπου 20 εκατ. λίρες για την απόκτησή του και φέρονται να επιθυμούν υψηλότερο ποσό από τα 5 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, είναι διατεθειμένη να προσφέρει η Σεβίλλη.
Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται κρίσιμο για τον Βλαχοδήμο, με το αγωνιστικό του μέλλον να εξαρτάται από τις προθέσεις της Νιούκαστλ: πώληση με ζημία ή ρίσκο παραμονής μέχρι τη λήξη του συμβολαίου.