Επίτευγμα που κυνηγούσαν ολόκληρες γενιές αλλά τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες για να έρθει χαρακτήρισε ο Θοδωρής Βλάχος την πρόκριση της Εθνικής πόλο στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Μπάμπη Χριστόγλου έκανε λόγο για κατάθεση ψυχής όλης της ομάδας και πρόσθεσε πως ο στόχος του χρυσού είναι εφικτός στον τελικό απέναντι στη Σερβία.

Παράλληλα δήλωσε απογοητευμένος πως δεν κάνει τον κόπο να ζητήσει στήριξη από την πολιτεία, αφού δεν έχει έρθει τόσα χρόνια και σημείωσε πως ακόμη κι αν δεν έρθει… ποτέ, ο ίδιος και όσοι αγαπούν το πόλο θα συνεχίσουν να παλεύουν για το μεράκι τους.

Αναλυτικά ο Θοδωρής Βλάχος μίλησε στον Μπάμπη Χριστόγλου:

-την εξασφάλιση μεταλλίου: «Δεν είναι εύκολο να κατακτηθεί ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πιο δύσκολο και καθοριστικό παιχνίδι είναι ο προημιτελικός. Όλες οι ομάδες έρχονται προετοιμασμένες, είναι ο στόχος της τετραετίας και είναι μεγάλη επιτυχία που είμαστε εδώ. Ο χώρος της υδατοσφαίρισης περνά πολλά και τα παιδιά καταθέτουν ψυχή για να είναι εδώ».

-τις δηλώσεις του Φουντούλη που ζήτησε συγγνώμη για τους πανηγυρισμούς: «Είναι λόγια αληθινά, όχι για να γραφτούνε. Κι εμείς εδώ παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν και δεν μπορεί κανείς να μείνει ασυγκίνητος».

-το απωθημένο ενός ολυμπιακού μεταλλίου: «Είναι στόχος χρόνων, ήταν απωθημένο χρόνων να βρεθούμε σε έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης και το πετύχαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ζητούσαμε πολύ καιρό. Πιστεύω πως είναι μόνο η αρχή, θεωρώ πως θα υπάρχει και συνέχεια. Η στιγμή που έρχεται κάτι είναι όταν ωριμάζουν οι συνθήκες για να καταφέρεις κάτι. Πολλές γενιές το ονειρεύονταν, αλλά το κατάφεραν αυτά τα παιδιά».

-το πιο ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι: «Το πιο δύσκολο ματς ήταν με το Μαυροβούνιο, ο προημιτελικός. Παρότι το σκορ δείχνει ότι κερδίσαμε εύκολα, δεν ήταν εύκολο ματς. Ο προημιτελικός είναι πάντα καθοριστικός, γιατί σου δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσεις μετάλλιο. Υπάρχει πίεση και άγχος, αλλά εμείς το διαχειριστήκαμε. Τίποτα δεν κατακτιέται εύκολα, ό,τι έχουν καταφέρει τα παιδιά το καταφέρνουν με το σπαθί τους».

-τη δεύτερη νίκη επί των Ούγγρων: «Ήταν πολύ διαφορετικά παιχνίδια. Εμείς φτάσαμε με τρομερή αυτοπεποίθηση γιατί κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ οι Ούγγροι έκαναν πολύ καλό ματς μόνο με την Κροατία. Είχαν στο μυαλό τους ότι μέχρι τώρα η Ελλάδα έχει παίξει σχεδόν τέλεια. Έχουν πολύ ταλέντο στην επίθεση οι Ούγγροι, αλλά η άμυνά μας τους περιόρισε. Ένας τίτλος, ένα μετάλλιο, ένα πρωτάθλημα κρίνεται από τις άμυνες. Εμείς μέχρι στιγμής είμαστε πολύ προσηλωμένοι και πειθαρχημένοι σε αυτό το κομμάτι. Ελπίζω να το κάνουμε σε ένα ακόμη παιχνίδι».

-την πορεία της Εθνικής τα προηγούμενα χρόνια: «Στις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις ήμασταν κοντά. Δεν ήμασταν ποτέ μακριά. Είχαμε καλές θέσεις, είχαμε παίξει προημιτελικούς και το ζητούσαμε και το παλεύαμε. Εδώ δείχνουμε πολύ μεγάλη ωριμότητα, στο παιχνίδι μας, στο πώς θα διαχειριστούμε τη νίκη. Ο πρώτος στόχος ήταν η πρόκριση στην οκτάδα και τώρα φτάσαμε μέχρι τον τελικό».

-τη Σερβία, που θα είναι αντίπαλος στον τελικό: «Είναι καλή ομάδα οι Σέρβοι, αλλά σε έναν τελικό που είναι μια γιορτή δεν θα μας επηρεάσει κάτι τέτοιο. Δεν τρομάζει κανένας αντίπαλος. Και οι δύο ομάδες είναι αποφασισμένες να κατακτήσουν το τρόπαιο και πιστεύω πως θα είμαστε διψασμένοι και καλοί, όπως ήμασταν μέχρι τώρα. Οι Σέρβοι δεν είναι μόνο ταλέντο, έχουν σκληρή ομάδα. Θα δούμε πολύ πάθος για τη νίκη. Για μας όλους είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, το κίνητρο είναι τεράστιο. Θα πρέπει να διαχειριστούμε το συναίσθημα και πιστεύω πως θα είμαστε συμπαγείς και πάλι».

-το τι θα ήθελε να φέρει αυτή η επιτυχία για το ελληνικό πόλο: «Καλή ερώτηση, δεν ξέρω… Θα ήθελα κάποια στιγμή το πόλο να βγει από τη μιζέρια του. Είναι ένα άθλημα με τόσες επιτυχίες, αλλά χωρίς βοήθεια από την πολιτεία. Έχει τόσα παιδιά που το αγαπούν, που αφιερώνουν τόσες ώρες και φέρνει επιτυχίες. Θέλουμε κι εμείς κάποια στιγμή μεγαλύτερο ενδιαφέρον και φροντίδα από την πολιτεία. Δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για το τι θέλουμε, είναι στιγμή χαράς για την πρόκριση και προετοιμασίας για τον τελικό. Μακάρι να γυρίσουμε με το χρυσό πίσω, αλλά ούτως ή άλλως ό,τι και να ζητήσουμε δεν παίρνουμε ποτέ κάτι.

-το αν θα μπορούσε να δημιουργήσει η πολιτεία ένα σύγχρονο κολυμβητήριο: «Αν καταφέρουμε κάτι τέτοιο με αυτό που πετυχαίνουμε εδώ, αυτό θα είναι το μετάλλιο των μεταλλίων. Αν δείτε σε τι συνθήκες δουλεύουν οι Ούγγροι… Οι Έλληνες πολίστες έχουν συνηθίσει σε αυτές τις κακές συνθήκες και δίνουν τα πάντα. Είναι το μεράκι τους, η ζωή τους και φέρνουν επιτυχίες ακόμη κι έτσι. Εμείς δεν θα σταματήσουμε, είτε μας δώσει η πολιτεία κάτι, είτε όχι. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και να προσπαθούμε να διακρινόμαστε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube