Αμετακίνητος από την κορυφή με... εντολή Ντέσερς ο Παναθηναϊκός! Σε ένα ματς που οι συνθήκες, λόγω της καταρρακτώδους βροχής ήταν δύσκολες, οι «πράσινοι» ήταν καθολικά ανώτεροι απέναντι στον ακίνδυνο Βόλο και παρότι δυσκολεύτηκαν αρκετά στο πρώτο 45λεπτο, βρήκαν με τον Νιγηριανό τη λύση στο 46' και πήραν το «διπλό» (0-1) που τους διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Stoiximan Super League μετά από οκτώ ματς!
Πληθωρικοί οι «πράσινοι» που είχαν δυο δοκάρια στο ματς με τον Ντέσερς στο 25' και τον Λιβάι στο 50', αλλά κυρίως δεν κινδύνευσαν από το σύνολο του Κώστα Μπράτσου, που είχε, σωστά, ακυρωθέν γκολ στο 80' με τον Φουρτάδο!
Τέταρτο σερί ματς που σκοράρει ο Ντέσερς και έφτασε τα εννέα γκολ στη φετινή σεζόν, «πιάνοντας» τους αριθμούς των πρώτων σκόρερ της περσινής σεζόν, Τάσου Μπακασέτα και Κάρολ Σφιντέρσκι.
Πλέον ο Παναθηναϊκός κοιτά το ματς Κυπέλλου με τον Άρη στις 28/10 στο ΟΑΚΑ, πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή, ενώ από την άλλη ο ουραγός Βόλος ταξιδεύει στην Αθήνα για ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Στο μυαλό των κόουτς:
Το 3-4-2-1 επέλεξε ο Κώστας Μπράτσος για τον Βόλο. Σιαμπάνης στην εστία, με τους Ατζάγκουα, Κάργα, Λεκίς, Τασιούρα και Μεντίλ στα μετόπισθεν. Ο Κόμπα, με τον Μπούρνιτς και τον Γκονσάλες στο κέντρο, ενώ στην επίθεση ο Λάμπρου, κινούνταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ουρτάδο.
Για τον Παναθηναϊκό, ο Τζέικομπ Νίστρουπ, επέμεινε στο 4-4-2. Ο Πένια στο τέρμα, με τους Καλάμπρια, Ντε Φράι, Φαν Ντρόνγκελεν και Σαλάχ-Εντίν τετράδα στην άμυνα. Λούζα και Κάνγκουα στον άξονα, με τους Γκαρσία - Αντίνο να παίζουν στα άκρα και τους Ντέσερς - Τετέι δίδυμο στην επίθεση.
Το ματς:
Αναγνωριστικό το πρώτο πεντάλεπτο στο Πανθεσσαλικό με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει εντάσεις, να πιέζει ψηλά και να κυκλοφορεί την μπάλα γύρω από την περιοχή του Βόλου, θέλοντας να επιβάλλει από την αρχή τον δικό του ρυθμό. Σε διάστημα δυο λεπτών οι «πράσινοι» ανέβασαν το μομέντουμ και πλησίασαν με αξιώσεις τα καρέ του Σιαμπάνη. Αρχικά στο 7'΄από το φάουλ του Σαλάχ-Εντίν, ο Ντε Φράι έκανε από το δεύτερο δοκάρι κεφαλιά-πάσα στον Αντίνο, ο Αργεντινός σούταρε, αλλά ψηλα.
Λίγο αργότερα, ξανά ο Μαροκινός έφερε «γλυκά» την μπάλα στην περιοχή, αλλά ο Κάνγκουα δεν κατάφερε να προλάβει το «γκελ» με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στην αγκαλιά του Σιαμπάνη.
Ο Βόλος ήταν «ταμπουρωμένος» στα καρέ του και προσπαθούσε με βαθιές μεταβιβάσεις στην πλάτη της άμυνας να δημιουργήσει τις συνθήκες προκειμένου να απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός, με συνεχείς πάσες προσπαθούσε να μετακινεί την πρώτη γραμμή άμυνας των γηπεδούχων, έχοντας ενέργεια και ταχύτητα στις αποφάσεις.
Στο 25' ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή του ματς για την ομάδα του Νίστρουπ η οποία μάλιστα ήταν και διπλή. Ο Ντέσερς αρχικά μετά από κόντρα βρέθηκε με την μπάλα την έστρωσε στο δεξί και πλάσαρε στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Αντίνο, από τα αριστερά, συνέκλινε, έκανε το σουτ συρτά στην κλειστή γωνία και ο Σιαμπάνης μπλόκαρε σε δυο χρόνους.
Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να παγώσουν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα προκειμένου να «τραβήξουν» τους αντίπαλους ποδοσαιριστές. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Νίστρουπ, προσπαθούσαν, με πολλούς τρόπους να διασπάσουν την άμυνα του Βόλου που αμυνόταν σθεναρά. Πολλές πάσες και ακόμη περισσότερες στατικές φάσεις ήταν το μοτίβο του πρώτου μέρους, με το «τριφύλλι» να αναζητά αδιάκοπα το γκολ.
Αυτό παραλίγο να το βρει στο 40', όταν μετά από μια ακόμη εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Καμαρά, αυτός έκανε σέντρα με το αριστερό στο δεύτερο δοκάρι, ο Φαν Ντρόνγκελεν έκανε ωραία κεφαλιά, αλλά με το σώμα και ενστικτωδώς, ο Σιαμπάνης έσωσε την εστία του.
Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους ήταν ξανά για τον Παναθηναϊκό. Μια ακόμη εκτέλεση κόρνερ που έφερε κόσμο στην περιοχή του Βόλου, η μπάλα απομακρύνθηκε. έφτασε στον Καλάμπρια εκτός περιοχής, ο Ιταλός σούταρε διαγωνίως και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Ο Βόλος μπήκε με δυο νέα πρόσωπα στο δέυτερο ημίχρονο, αλλά ο Παναθηναϊκός... απάντησε με άμεσο γκολ! Μόλις στα 50" από την εκκίνηση το «τριφύλλι» έλυσε τον γόρδιο δεσμό, με την εκπληκτική σέντρα, διαγώνια του Τετέι στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, ο Ντέσερς ακολούθησε από ελεγχόμενη θέση τη φάση και με θαυμάσιο πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ!
Το τέρμα του Νιγηριανού, έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ανέβασαν τις εντάσεις ακόμη περισσότερο και στο 50' είχαν δεύτερο δοκάρι. Τρομερό ανέβασμα του Σαλάχ-Εντίν από τα αριστερά, έξυπνο, συρτό γύρισμα του Μαροκινού στον Λιβάι, αυτός έκανε κοντρόλ, σούταρε με πολλή δύναμη με το αριστερό, αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο του Σιαμπάνη.
Ο Βόλος δεν μπορούσε να δημιουργήσει τελική και εξακολούθησε να εμπιστεύεται το παιχνίδι της αναμονής. Οι φιλοξενούμενοι, κυριαρχούσαν στο βρεγμένο τερέν του Πανθεσσαλικού, ωστόσο δεν μπορούσαν με τόσο μεγάλη ευκολία, συγκριτικά με το υπόλοιπο ματς να φτιάξουν ευκαιρίες και να καταγράψουν τελική στην αντίπαλη εστία.
Ο ρυθμός είχε πέσει χαρακτηριστικά στο ματς με τους παίκτες του Νίστρουπ να βγάζουν σημάδια κόπωσης από τα συνεχή παιχνίδια και τα πολλά χιλιόμετρα που ταξίδεψαν τις τελευταίες ημέρες, την στιγμή που ο Βόλος παρέμενε ακίνδυνος.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν μια φορά την άμυνα του Παναθηναϊκού και βρήκαν γκολ με τον Ουρτάδο, το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε, καθώς αυτός ήταν ξεκάθαρα εκτεθειμένος στη φάση πριν υποδεχθεί την μπάλα.
Λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Βόλος κατέγραψε την πρώτη του τελική στο ματς, όταν ο Πιέρ Γκάμπριελ, βρέθηκε σε καλό σημείο, αμαρκάριστος εκτός περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 0-2. Ο Ταμπόρδα μετά από ωραίο συνδυασμό, πάσαρε εντός περιοχής στον Ντέσερς, αυτός την έφερε στο αριστερό, έκανε εξαιρετικό σουτ, αλλά ο Σιαμπάνης, με εντυπωσιακό τρόπο διατήρησε το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
MVP: Ποιος άλλος; Ο... εκτελεστής Σίριλ Ντέσερς, ο οποίος βρίσκει δίχτυα για 4ο σερί ματς φέτος, σκόραρε σε κρίσιμο σημείο και χάρισε το σημαντικό τρίποντο, που διατηρεί τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.
Η σφυρίχτρα: Ο Τσέτσιλας είχε να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο ματς, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών. Ωστόσο η διαιτησία του δεν χρήζει κάποιου σχολιασμού, μιας και δεν του «κάθισε» κάποια δύσκολη φάση.
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας
Βοηθοί: Βασίλειος Μωυσιάδης, Αθανάσιος Κλεπετσάνης
4ος: Μιχαήλ Ματσούκας
VAR: Μελέτιος Γιουματζίδης
AVAR: Αλέξανδρος Μέγας ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube