Εύκολο πέρασμα από τον Βόλο και η πρωτιά δεν χάνεται για τον Λεβαδειακό! Χρησιμοποιώντας μια ενδεκάδα με τη second unit ουσιαστικά, ο Νίκος Παπαδόπουλος είδε την ομάδα του να περνά άνετα 3-0 από το Πανθεσσαλικό για την 4η αγωνιστική των playoffs 5-8 και να κάνει το 4/4 κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας για τη φετινή σεζόν!

Πέτυχε δύο γκολ ο Πεδρόσο, μοίρασε ισάριθμες ο Μπάλτσι, σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική ο Βήχος. Αποβλήθηκε για τους Βοιωτούς στο 91' ο Λαμαράνα με απευθείας κόκκινη κάρτα για πάτημα στον Τσοκάνη.

Από την άλλη, ο Βόλος έδειξε ότι έκανε… αγγαρεία στο ματς και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων.

Στο μυαλό των κοουτς:

Με διαχείριση του υλικού του παρέταξε τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος. Μορέιρα στην εστία, με Μύγα, Χέρμανσον, Τριανταφύλλου, Αμπάντα στην άμυνα. Κύρκος, Γκονσάλες στο κέντρο και Κόμπα, Γρόσδη, Τζόκα, Ουρτάδο στην επιθετική γραμμή.

Για τον Λεβαδειακό, πολλές αλλαγές και από τον Νίκο Παπαδόπουλο. Άνακερ στα γκολπόστ, με Μανθάτη, Λιάγκα, Τσιβελεκίδη, Βήχο στην άμυνα. Τσόκαϊ και Νίκας οι δύο χαφ, με τους Μπάλτσι, Λαγιούς και Βέρμπιτς πίσω από τον Πεδρόσο.

Το ματς:

Χαμηλό τέμπο και ηρεμία στην εκκίνηση του ματς, με τον Βόλο να προσπαθεί να απειλήσει εις διπλούν με τον Ουρτάδο, ο οποίος κατέγραψε δύο τελικές που όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Άνακερ.



Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν κατάφεραν -πέραν ενός σουτ του Τσόκαϊ στο 4'- να βρουν κάποια καλή στιγμή. Οι φάσεις δεν ήταν καθαρές στο πρώτο μέρος, με αρκετές αναχαιτίσεις αλλά χωρίς ουσιαστική απειλή για τους δύο τερματοφύλακες.



Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 33', όταν ο Πεδρόσο πήρε την κάθετη από τον Μπάλτσι, πάτησε περιοχή από τα αριστερά και έκανε γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μανθάτης με κοντινή κεφαλιά σημάδεψε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Βόλου.



Η πίεση των Βοιωτών απέδωσε καρπούς στο 40'. Ένα γέμισμα του Μανθάτη από τη δεξιά πτέρυγα δεν απομακρύνθηκε, η μπάλα έφτασε στον Πεδρόσο, ο οποίος με υπέροχο «ψαλιδάκι» νίκησε τον Μορέιρα για το 0-1, φτάνοντας τα έντεκα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ως το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρξε αλλαγή στο σκορ και ο Λεβαδειακός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.



Με τον Λάζαρο Λάμπρου να περνά στο ματς αντί του Μαρτίνες, μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Βόλος, την ώρα που ο Νίκος Παπαδόπουλος διατήρησε το αρχικό σχήμα του Λεβαδειακού. Οι Βοιωτοί βρέθηκαν κοντά στο 2-0 στο 49', αλλά ο Λαγιούς έστειλε την μπάλα πλάγιο από καλή θέση.

Ο Βόλος απάντησε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Τζόκα με εξαιρετική ενέργεια εκτός περιοχής απέφυγε δύο αντιπάλους, έφερε την μπάλα στο δεξί και σούταρε δυνατά άουτ.



Στο 55' οι φιλοξενούμενοι έκαναν πιο απλό το έργο τους, βρίσκοντας και δεύτερο γκολ. Πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Μπάλτσι στην περιοχή, ο οποίος έπαιξε το 1-2 με τον Βέρμπιτς, έκανε προσπάθεια σουτ, η μπάλα κόντραρε, του ξαναστρώθηκε και γύρισε στον αμαρκάριστο Πεδρόσο που σε κενή εστία έκανε το 0-2.



Πολύ κοντά στη μείωση έφτασε ο Βόλος λίγο αργότερα, όταν ο νεοεισελθών Χουάνπι επιχείρησε να πετύχει ένα από τα γκολ της χρονιάς, αλλά η πανέξυπνη εκτέλεσή του σε φάουλ από τα δεξιά σταμάτησε στον Άνακερ, βρήκε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.



Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός έπεσε και παρά τις προσπάθειες του Βόλου, ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που βρήκε και τρίτο γκολ στο 79'. Ακόμη μία πολύ καλή ενέργεια από τον Μπάλτσι, που με προσποιήσεις άδειασε τον Χέρμανσον, σήκωσε το κεφάλι και γύρισε την μπάλα στον Βήχο, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 0-3.

Με το σκορ σε αυτά τα επίπεδα, οι δύο ομάδες δεν έβγαλαν άλλη ένταση στο ματς, το οποίο έδωσε ευκαιρίες για ροτέισον και δοκιμές από τους δύο προπονητές. Ως το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Λεβαδειακός ολοκλήρωσε το 4/4 φέτος κόντρα στον Βόλο.



MVP: Το δίδυμο Μπάλτσι και Πεδρόσο έκανε πολλές ζημιές στον Βόλο, με τον πρώτο να παίρνει το βραβείο του κορυφαίου του γηπέδου, μετρώντας δύο ασίστ και πολλές όμορφες ενέργειες.

H σφυρίχτρα: Πολύ εύκολο το παιχνίδι για τον κ.Μελέτιο Γιουματζίδη, ο οποίος δεν είχε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση, απόρροια και της «αδιαφορίας» του ματς. Η μόνη φάση που είχε να διαχειριστεί έφερε και σωστή απόφαση, αφού στο 90', έπειτα από κάλεσμα του VAR, Κουμπαράκη, έκανε on field review προκειμένου να εξετάσει την αποβολή του Λαμαράνα για πάτημα στον Τσοκάνη.

Διαιτητής: Γιουματζίδης
Βοηθοί: Κωσταντίνου, Κοσιμοπούλου
4ος: Μπακογιάννης
VAR: Κουμπαράκης
AVAR: Φωτιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube