Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε χθες δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από πλατφόρμα τρένου, όπως επιβεβαίωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, στην τρίτη δοκιμή όπλων από τις αρχές του έτους, παρά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Οι δοκιμές έγιναν για να «ελεγχθούν και να αξιολογηθούν» οι ικανότητες του συγκεκριμένου στρατιωτικού σώματος, σύμφωνα με το KCNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ.

Η χθεσινή εκτόξευση έγινε μετά την απόφαση, την Τετάρτη, της Ουάσινγκτον να επιβάλει νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος πέντε Βορειοκορεατών υπηκόων ύστερα από προηγούμενες δοκιμές πυραύλων, που παρουσιάστηκαν ως υπερηχητικοί.

Η εκτόξευση της Παρασκευής «έδειξε μεγάλη ευελιξία και αυξημένο ποσοστό επιτυχίας», σύμφωνα με το KCNA.

Όπως ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, εντοπίστηκε και παρακολουθήθηκε η εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς (short-range ballistic missiles, SRBMs) προς ανατολάς, προς τη θάλασσα, από την επαρχία Βόρεια Πιονγκάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισπανία: Τουλάχιστον 1.000 θάνατοι λόγω καύσωνα τον Ιούνη-Το α' εξάμηνο του 2026 «το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί ποτέ»

Γεραπετρίτης: Τα ήρεμα νερά δεν είναι αυτοσκοπός – Όλες οι κυβερνήσεις συζητούσαν με την Τουρκία

Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα - Ελεύθεροι οι πέντε

Ωραιόκαστρο: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της δεύτερης σορού - Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο γιο του 65χρονου

Πέντε τραυματίες από τα γκαζάκια σε σπίτια στελεχών της ΝΔ, μια γυναίκα στη ΜΕΘ

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Ωραιόκαστρο: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της δεύτερης σορού -Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο γιο του 65χρονου

Πενταώροφη πολυτελής πολυκατοικία κατασκευαζόταν δίπλα σε εκείνη που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο γνωστός σε όλους μας ως «Ταμτάκος»

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Οι νεκροί πλησιάζουν τους 2.000 - Αντιμέτωποι με επιδημίες και λιμό οι επιζώντες