ΗΒόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, ή θάλασσας της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Την ίδια πληροφορία δημοσιοποίησε η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας.

Η εκτόξευση οδήγησε, για δεύτερη φορά φέτος, στην ενεργοποίηση του ιαπωνικού συστήματος επείγουσας ειδοποίησης για πυραυλική επίθεση, γνωστού ως J-Alert. Απευθύνθηκε σύσταση στους κατοίκους των νομαρχιών Μιγιάγκι, Γιαμαγκάτα και Νιγκάτα (κεντρικά) να αναζητήσουν καταφύγιο σε κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με το σύστημα, ο βορειοκορεατικός πύραυλος πέρασε πάνω από τομείς της ιαπωνικής επικράτειας.

Το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος δεν καταστράφηκε από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας.

Το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης του πυραύλου παρατηρήθηκε αποκόλληση τμημάτων κατά στάδια (stage separation), που αφήνει να εννοηθεί πως πιθανόν επρόκειτο για όπλο μακρού βεληνεκούς.

Χθες Τετάρτη, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον 23 πυραύλους προς ανατολική και δυτική κατεύθυνση, ανάμεσά τους έναν που κατέπεσε στη θάλασσα σε απόσταση μικρότερη από 60 χιλιόμετρα από τις ακτές της Νότιας Κορέας, εξωθώντας τον πρόεδρο Γιουν Σοκ-γελ να μιλήσει περί «εισβολής» στην επικράτεια της χώρας του. Ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο από τον διαχωρισμό της κορεατικής χερσονήσου το 1945.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γερμανία: Απαγόρευσαν την είσοδο σε όποιον δεν μιλά γερμανικά σε παραλία της λίμνης Χάλε

Φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά και χαρτιά στο Αιγάλεω

Μητσοτάκης για Κτηματολόγιο: Επιλύθηκε μια εκκρεμότητα 200 ετών - Είναι ίσως η πιο εμβληματική μεταρρύθμιση

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κατασκευαστική με τζίρο… 3 ευρώ - Μαύρο χρήμα άνω των €3 εκατ. μαζί με μεσιτικό γραφείο

Ξαγρυπνά ο σύντροφός σου; Ούτε εσύ κοιμάσαι καλά

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για ΝΔ, πτώση για Καρυστιανού - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο Τσίπρας

Χρυσοχοΐδης: «Σε λίγες ημέρες θα λειτουργούν οι 300 κάμερες που θα καταγράφουν τις παραβάσεις κόκκινου»

Θεσσαλονίκη: «Τσαντάκιας» επιτέθηκε σε 76χρονη στην Ανάληψη

Ομάδα ατόμων έγραψε συνθήματα με μπογιά έξω του σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο - Κόκκινος συναγερμός στη Γαλλία με 18 νεκρούς