Δεκάδες κινέζοι τουρίστες επέβαιναν σε λεωφορείο που ενεπλάκη σε τροχαίο στη Βόρεια Κορέα, το οποίο προκάλεσε «βαρύ» απολογισμό, γνωστοποίησε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κινέζοι διπλωμάτες μετέβησαν εσπευσμένα στην περιοχή, στην επαρχία Βόρεια Χουάνγκχε, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα το απόγευμα της Κυριακής, πρόσθεσε το YΠΕΞ της Κίνας, χωρίς να δώσει σαφή απολογισμό νεκρών και τραυματιών.

Τα αγγλόφωνο δίκτυο της κινεζικής δημόσιας τηλεόρασης ανέφερε νωρίτερα μέσω Twitter ότι λεωφορείο έπεσε από γέφυρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι, αλλά διέγραψε κατόπιν το μήνυμα από τη ροή αναρτήσεών του.

Η επαρχία όπου έγινε το τροχαίο γειτονεύει με τη Νότια Κορέα. Η Βόρεια Κορέα είναι δημοφιλής, μολονότι ασυνήθιστος, τουριστικός προορισμός για πολλούς Κινέζους. Κατά εκτιμήσεις του νοτιοκορεατικού Korea Maritime Institute, ο τουρισμός εισφέρει έσοδα 44 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το 80% των τουριστών στη Βόρεια Κορέα είναι Κινέζοι.

Η Κίνα είχε ανακοινώσει ότι 237.000 πολίτες της επισκέφθηκαν τη Βόρεια Κορέα το 2012, αλλά σταμάτησε να δίνει στη δημοσιότητα σχετικές στατιστικές το 2013.

Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»