Η Γαλλία πέρασε δια... πυρός και σιδήρου από το Σαράγιεβο, επικρατώντας 1-0 της Βοσνίας, χάρη στο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν. Αποτέλεσμα που διατήρησε τους «τρικολόρ» στην κορυφή του τέταρτο ομίλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανεβαίνοντας έτσι στους 7 βαθμούς. Από την άλλη, οι Βόσνιοι παρέμειναν στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό, αυτό στην πρεμιέρα με τη Φινλανδία.

Στο άλλο ματς του ομίλου, το αδύναμο Καζακστάν σόκαρε την Ουκρανία, φεύγοντας με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Κίεβο (1-1). Αυτή ήταν και η τρίτη διαδοχική ισοπαλία των γηπεδούχων σε ισάριθμες αγωνιστικές στον όμιλο, αποτελέσματα που τους κρατούν, έστω και οριακά, στη δεύτερη θέση του γκρουπ.

Για ακόμα ένα παιχνίδι στα προκριματικά, οι Γάλλοι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Εκείνη αντιθέτως που απείλησε στο πρώτο ημίχρονο ήταν η Βοσνία στο 24' και το 26', με τον Λιορίς να δείχνει την κλάση του σαν κίπερ.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ, το οποίο βρήκαν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Συγκεκριμένα, μετά από ωραίο γύρισμα του Ραμπιό από τα αριστερά, ο Γκριεζμάν βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, και με σεντερφορίσια κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος, με τους Γάλλους να διατηρούν σχετικά άνετα το προβάδισμα.



Στο Κίεβο, η Ουκρανία είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα με το Καζακστάν, ωστόσο κατάφερε και άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Οι γηπεδούχοι, άνοιξαν το σκορ στο 20' με κοντινή προβολή του Γιέραμτσουκ, ενώ στη συνέχεια έχασαν πολλές ευκαιρίες για να κλειδώσουν τη νίκη. Το Καζακστάν στη μοναδική καλή στιγμή του μπόρεσε και έφερε το ματς στα ίσα, με τον Μουζίκοφ να πιάνει ένα ωραίο σουτ στο 59'.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Ουκρανία πίεσε ασφυκτικά για το δεύτερο γκολ, ζήτησε πέναλτι στο 89' για ανατροπή του Ντόνβουκ, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα έμεινε μέχρι τέλους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αισιοδοξία για Νεϊμάρ μετά τις δηλώσεις του Αντσελότι: «Είναι στο σωστό δρόμο, πρέπει να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο»

Σουάρεζ: «Αν με χρειαστεί η εθνική Ουρουγουάης θα είμαι εκεί»

Έλαβε τη νορβηγική υπηκοότητα και δηλώνει «παρών» για το Μουντιάλ ο Χάικιν της Μπόντο/Γκλιμτ

Μουντιάλ: «Εκτοξεύτηκαν» οι τιμές εισιτηρίων – Στα 10.990 δολάρια ο τελικός

Εκτός Μουντιάλ ο Ευαγγέλου-Οι διαιτητές για τη διοργάνωση της Βόρειας Αμερικής

Ρομάριο: «Η Βραζιλία μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ, με τον Αντσελότι αποκτήσαμε ξανά αυτοπεποίθηση»

Ντοναρούμα για το περιβόητο πριμ: «Κανείς δεν ζήτησε τίποτα από την ομοσπονδία της Ιταλίας»

Έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ομοσπονδία της Βραζιλίας ο Αντσελότι

Από τον παράδεισο στην κόλαση: O Λούντγκρεν βοήθησε τη Σουηδία να πάει Μουντιάλ και θα το χάσει λόγω ρήξης αχιλλείου!

Υπουργός Αθλητισμού Ιράν: «Λίγες οι πιθανότητες συμμετοχής στο Μουντιάλ, η κυβέρνηση θα αποφασίσει»