Η Καλαμάτα επέστρεψε μετά από 26 χρόνια στην πρώτη κατηγορία, αλλά εκεί θα πορευτεί με νέο προπονητή αφού ο Αλέκος Βοσνιάδης θα αποχωρήσει.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο «Metropolis» και έκανε λόγο για παιχνίδια πίσω από την πλάτη του, ενώ ανέφερε πως ο ίδιος με 1000 ματς στην καριέρα του δεν έχει να φοβηθεί την Σούπερ Λίγκα.

Σημείωσε πως δεν υπήρχαν οι συνθήκες να μείνει στην Καλαμάτα και όλη η πόλη ζητούσε την παραμονή του, ενώ ανέφερε πως θα παραμείνει φίλος με τον ιδιοκτήτη της Μαύρης Θύελλας, Γιώργο Πρασσά.

«Περνούσαμε μία όμορφη περίοδο, αλλά έγινε ακόμα καλύτερη από τη στιγμή που σηκώσαμε το πρωτάθλημα και μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Είχαμε πολύ καλή εικόνα, όπως και ο Ηρακλής, αλλά θεωρώ πως αξίζαμε τη νίκη», είπε αρχικά.

Για την άνοδο: «Η Καλαμάτα το είχε ανάγκη και μετά από 26 χρόνια ήρθε η χαρά στην πόλη και είμαι πολύ χαρούμενος και εγώ».

Για το ότι δεν θα πάει με την Καλαμάτα στη Stoiximan Super League: «Να βγάλουμε την ταμπέλα «δεν θέλει ο Βοσνιάδης». Είναι δυνατόν με κοντά 1.000 παιχνίδια σε πάγκους να φοβάμαι να πάω σε μία ομάδα στην πρώτη κατηγορία; Αν δεν μου αρέσουν οι συνθήκες, φεύγω. Υπάρχουν συνθήκες που δεν βοηθούσαν στην παραμονή μου στην ομάδα της Καλαμάτας. Όλη η πόλη έλεγε να μείνει o προπονητής και μετά διέρρευσε ένα όνομα για την επόμενη χρονιά. Έτσι, γρήγορα μάζεμα και φεύγουμε. Έναν χρόνο ολόκληρο δούλευαν πίσω από την πλάτη μου για την επόμενη χρονιά. Εμείς φύγαμε γεμάτοι και όχι πικραμένοι».

Για τη διοίκηση: «Οκτώ χρόνια η ομάδα με τη διοίκηση Πρασσά, με καλούς προπονητές ήταν ανέκδοτο. Είχε παίκτες, προπονητές πρώτης γραμμής και πολλά χρήματα. Γινόμαστε η επιλογή για να πετύχει, μία ομάδα που ήταν η καλύτερη όλη τη χρονιά , πήρε την άνοδο και το πρωτάθλημα. Η συνταγή πέτυχε και τώρα κοιτάμε την επόμενή μας ομάδα που θα έχουμε φίλους μόνο. Με τον Πρασσά θα είμαστε φίλοι. Η δική μου κατάσταση είναι να βάζω δίπλα μου φίλους, όχι να βάζω κάποιον απέναντι. Θέλουμε να πηγαίνουμε στην Καλαμάτα και να έχουμε φίλους. Με τον κύριο Πρασσά ζήτημα να είχαμε 10 φορές επικοινωνία όλο τον χρόνο. Ήταν μακριά, δεν ήθελα να ενοχλήσω και είχαμε μία άριστη συνεργασία».

Για τον Ηρακλή: «Μία ομάδα που ανεβαίνει χρειάζεται ενίσχυση. Αν θέλει να κρατήσει τον προπονητή να το κάνει, έναν Έλληνα προπονητή με προοπτική. Ο Ηρακλής θα έχει μεγαλύτερη πίεση και απαιτήσεις και εκεί ο Ηρακλής θα πρέπει να είναι έτοιμος για να προετοιμαστεί κατάλληλα καθώς δεν θα αγωνιστεί για να σωθεί. Θα πρέπει να τα πάει καλά».

Για τις φήμες αναδιάρθρωσης: «Αν πρέπει να κάνουν όντως αναδιάρθρωση, θα πρέπει να ανέβουν οι δεύτερες ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία και όχι να μην πέσουν δύο από τη μεγάλη κατηγορία».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

To απόλυτο standing ovation: Ο Κάνγκουα αποχαιρέτησε τους φίλους της Χάποελ και ετοιμάζεται για Παναθηναϊκό!

Ο Άρης μια ανάσα από τον Σάτκα, παρτενέρ του Φαν Ντρόνγκελεν στη Σαμσουνσπόρ!

ΑΕΚ: Καμία ανησυχία για Ζίνι - Χτύπησε στον έσω πλάγιο ο Πενράις

Σαββόπουλος: «Προχωρημένες συζητήσεις με Ράφα Μιρ - Πλησιάζει ο Σλάτκα για τη θέση του αμυντικού»

Νίκολιτς: «Περιμένω άμεσα τον χαφ και μία μεταγραφή στην Αθήνα - Υπολογίζω τον Ελίασον, κανείς δεν τον έβγαλε εκτός»

«Η ταυτότητα της ΑΕΚ του Νίκολιτς και ο Μάγερ που ήρθε έτοιμος»: Το σχόλιο Τζαλίδη για την πρώτη φιλική ήττα της Ένωσης

Τσανάκας: «Ξεκάθαρο upgrade του Ολυμπιακού με την επικείμενη απόκτηση του Σαλάχ-Εντίν»

Κετσετζόγλου: «Χαφ με ένταση, πιθανός δανεισμός Σαχαμπό και ερωτηματικό στο αριστερό άκρο της άμυνας»

Τα highlights από την πρώτη φιλική ήττα της ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Μάγερ

Καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο τον Πύργο και άφησε θετικές εντυπώσεις ο Παναιτωλικός