Σε μονιμοποίηση περίπου 70 ειδικών φρουρών, που υπηρετούν στο Κοινοβούλιο επί σχεδόν μία εικοσαετία και σε μετατάξεις 60-70 υπαλλήλων, που εργάζονται ως αποσπασμένοι, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Βουλή, σύμφωνα και με τις αλλαγές στον σχετικό Κανονισμό, που ψηφίστηκαν την Τρίτη στην Ολομέλεια.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί φρουροί είχαν πρωτοπροσληφθεί με συμβάσεις επι προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη και έκτοτε οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες προχωρούσαν σε ανανέωση των συμβάσεων με διακομματική συμφωνία. Πλέον, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα καλύψουν πάγιες θέσεις μόνιμου προσωπικού σε διάφορους κλάδους, ανάλογα με τα προσόντα τους.

Επίσης, 60-70 αποσπασμένοι στην Βουλή υπάλληλοι θα μεταταχθούν στο Κοινοβούλιο. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες υποστηρίζεται ότι η απόφαση δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Βουλής, καθώς ούτως ή άλλως οι συγκεκριμένοι πληρώνονταν από το ταμείο του Κοινοβουλίου.

Με άλλη διάταξη, επανέρχεται ο θεσμός της αποζημίωσης λόγω «υπερεργασίας», με το ποσό να παραπέμπεται σε σχετική απόφαση του προέδρου της Βουλής.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Πάτρα: Πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Αιτωλοακαρνανία: Ομολόγησε ο 44χρονος τη δολοφονία του 50χρονου – Επικαλέστηκε «ερωτική αντιζηλία»

Ινδονησία: Αγνοείται αεροσκάφος με 11 επιβαίνοντες – Έρευνες σε εξέλιξη

Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε ζωντανός ο 70χρονος που είχε εξαφανιστεί

Χαμενεΐ προς Τραμπ: «Είσαι εγκληματίας, υπεύθυνος για πρόκληση απωλειών και ζημιών»

Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη δολοφονία του 50χρονου κοινοτάρχη

Μητσοτάκης: Πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν - Τι είπε για Γροιλανδία, Καρυστιανού, Ράμα

Αιτωλοακαρνανία: Δολοφονική ενέδρα με κυνηγετικό όπλο - Θύμα πρόεδρος κοινότητας

Μασκ: Διεκδικεί κέρδη ύψους 134 δισ. δολαρίων από την OpenAI και τη Microsoft