Η Βαλένθια νίκησε και στο δεύτερο ματς τη Βιγιαρεάλ, αυτήν τη φορά 2-0 στο «Μεστάγια», στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό του Europa League και, σε συνδυασμό με το 3-1 της πρώτης αναμέτρησης στο «Κεράμικα» την περασμένη Πέμπτη, προκρίθηκε στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.

Σκόρερ των νικητών ήταν οι Λάτο και Παρέχο.

Οι «νυχτερίδες» ξεκίνησαν «φουριόζες» και, αφού έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, ο Λάτο έκανε το 1-0 στο 12’, αφού ο Γκέδες έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και έδωσε μέσα στην περιοχή στον νεαρό Ισπανό επιθετικό, που πλάσαρε απευθείας τον Ασένχο στην άλλη γωνία και άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Μαρθελίνο συνέχισαν να ελέγχουν την κατάσταση, όμως δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες στην εστία του «κίτρινου υποβρυχίου», που δεν φαινόταν ικανό να απειλήσει την αντίπαλη περιοχή. Η Βαλένθια προσπάθησε να απειλήσει στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όμως δεν άλλαξε κάτι μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου.

Ο ρυθμός έπεσε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όμως στο 54’ με ένα καταπληκτικό απευθείας χτύπημα φάουλ του Παρέχο, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Φούνες Μόρι και κατέληξε στα δίχτυα του Ασένχο για να γίνει το 2-0. Ο Μίνα έχασε μία καλή ευκαιρία για να κάνει το 3-0 και να τελειώσει την υπόθεση του ποιος θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης. Από το 75’ και μετά, η Βιγιαρεάλ βγήκε μπροστά και άρχισε να πιέζει την εστία του Νέτο, χωρίς αποτέλεσμα, με τις συνεχόμενες αλλαγές των δύο προπονητών να ρίχνουν σταθερά το ρυθμό, χωρίς να αλλάξει τίποτα ως το τέλος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube