Το αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί δυόμιση μήνες στην Τουρκία είναι «πιο ζωντανό και πιο ρεαλιστικό από ποτέ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αφότου τους επισκέφτηκε στις φυλακές Αδριανούπολης.

Τόνισε πως οι δύο έλληνες ένστολοι κρατούνται «αναίτια» και βρίσκονται σε ένα χώρο όπου «δεν θα έπρεπε να είναι, ίσως ούτε για μια ημέρα».

Μολονότι κρατούνται από την 1η Μαρτίου, το κατηγορητήριο σε βάρος τους δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί ούτε έχει οριστεί δικάσιμος. Η τουρκική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει τρία αιτήματα αποφυλάκισής τους.

Ο κ. Βούτσης είπε πως μετέφερε στους δύο στρατιωτικούς τα μηνύματα συμπαράστασης που στους στέλνουν όλοι οι Έλληνες, από τον απλό πολίτη έως την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Σημείωσε πως με την συμπεριφορά τους οι δύο στρατιωτικοί επιδεικνύουν κουράγιο και ευθύνη.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει συνδέσει άρρηκτα το θέμα των δύο Ελλήνων με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 κι έχουν ζητήσει άσυλο.

Πηγή: www.skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»