Βρετανία: Αντιδράσεις για το σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων που ανακοίνωσε ο Τζόνσον
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού εγείρει περισσότερες ερωτήσεις από αυτές που απαντά και δεν προσφέρει «σαφές σχέδιο ασφάλειας» ή σαφείς οδηγίες για το πώς θα μετακινηθούν αυτοί τους οποίους καλεί να επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, Κιέρ Στάρμερ.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού εγείρει περισσότερες ερωτήσεις από αυτές που απαντά και δεν προσφέρει «σαφές σχέδιο ασφάλειας» ή σαφείς οδηγίες για το πώς θα μετακινηθούν αυτοί τους οποίους καλεί να επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, Κιέρ Στάρμερ.

Επισημαίνει ακόμη ότι η ανακοινώσεις δίνουν την προοπτική στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία να προχωρήσουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. «Αυτό που ήθελε σήμερα η χώρα ήταν σαφήνεια και ομοφωνία, αλλά δεν είχαμε τίποτα από τα δύο» τόνισε.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, σε δηλώσεις της στο BBC, επεσήμανε ότι ο Μπόρις Τζόνσον, θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρος στο ότι η χαλάρωση των περιορισμών που πρότεινε αφορούν μόνο την Αγγλία. «Όλα όσα είπε στην ανακοίνωσή του αφορούν την Αγγλία… Είναι ο πρωθυπουργός όλης της Βρετανίας, δεν προσπαθώ να το αμφισβητήσω, αλλά αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν νόμιμα ξεχωριστά στη Σκωτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία και συνεπώς έχουμε καθήκον να λάβουμε αποφάσεις με τη δική μας δικαιοδοσία για την ταχύτητα με την οποία θα τους άρουμε» είπε.

Δική του ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ, στην οποία επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη εκδόσει το δικό της σχέδιο για την αποκεντρωμένη χώρα και ότι η απόφαση για τα σχολεία είναι να μείνουν κλειστά τον Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας

Γαλλία: Επεισόδια και δακρυγόνα στις διαδηλώσεις - Πάνω από 400 συλλήψεις

Τραγωδία στην Πρέβεζα: Νεκρός 22χρονος οδηγός ΙΧ σε τροχαίο με βυτιοφόρο

Καλλιθέα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία μετά τον έλεγχο για εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο

Ύποπτο αντικείμενο στην Καλλιθέα: Στο σημείο κλιμάκιο ΤΕΕΜ

Θεσσαλονίκη: Πτώση 6χρονης σε εμπορικό κέντρο – «Πιάστηκε το μπουφάν στις κυλιόμενες»

Αδελφοκτονία συγκλονίζει τη Μάνη: Τον πυροβόλησε σε χωράφι την ώρα που μάζευαν ελιές για προσωπικές διαφορές!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή - Πόσα θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Η «Gen Z» στους δρόμους της Γερμανίας με αίτημα «να ακουστεί» από την πολιτική

Ο πρόεδρος της Πολωνίας συγκαλεί τα κόμματα για να βρουν μια διέξοδο στην πολιτική κρίση