Νέα συζήτηση και ψηφοφορίες στη Βουλή των Κοινοτήτων επί δήλωσης της βρετανικής κυβέρνησης για την πορεία των διαπραγματεύσεων του Brexit και επί τροπολογιών βουλευτών για το τι δέον γενέσθαι διεξάγεται το απόγευμα.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 12 τροπολογίες. Μόνο ορισμένες εξ αυτών θα επιλεγούν από τον πρόεδρο του σώματος προς ψήφιση. Η διαδικασία των ψηφοφοριών αναμένεται να αρχίσει στις 7 το βράδυ τοπική ώρα.

Μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση της Τερέζα Μέι ότι οι βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για πιθανή αναβολή του Brexit στις 14 Μαρτίου, έχουν υποχωρήσει οι πιθανότητες υπερψήφισης δεσμευτικής τροπολογίας των βουλευτών Όλιβερ Λέτουϊν και Υβέτ Κούπερ που προβλέπει ακριβώς την παράταση της διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ πέρα από την 29η Μαρτίου.

Η τροπολογία αυτή είχε συγκεντρώσει ευρεία διακομματική στήριξη και απειλούσε με επώδυνη ήττα την πρωθυπουργό.

Από τις υπόλοιπες τροπολογίες ξεχωρίζουν εκείνη από βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων για τη διεξαγωγή ενδεικτικών ψηφοφοριών επί όλων των πιθανών καταλήξεων του Brexit, η τροπολογία των μελών της νεοσύστατης Ομάδας Ανεξαρτήτων βουλευτών για τη λήψη μέτρων προετοιμασίας για ένα δεύτερο δημοψήφισμα και η τροπολογία του Εργατικού Κόμματος για επιδίωξη μίας τελωνειακής ένωσης με τους Ευρωπαίους μετά από το Brexit.

Η τροπολογία που φαίνεται πιο πιθανό να εγκριθεί σήμερα είναι αυτή που έχει καταθέσει ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος (και επικεφαλής της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Ελλάδα) Αλμπέρτο Κόστα, περί υιοθέτησης από την κυβέρνηση όλων των εγγυήσεων για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία Αποχώρησης, ανεξαρτήτως του ποια κατάληξη θα έχει το Brexit.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 40 διαρρήξεις με πρωταγωνιστή 16χρονο

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πτήσεις της Aegean προς Μιλάνο και Βιέννη

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Λογαριασμοί στελεχών σε τράπεζες Λιθουανίας και Δανίας

Μαρούσι: Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Κέντρο Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ

Συναγερμός για βόμβα σε πτήση Δουβλίνο - Ρώμη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Γαλλία