Για δικαστική απόφαση «συντριπτικής καταδίκης» της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο η ανταπόκριση του Guardian από την Αθήνα αναφορικά με την ετυμηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει τη δίκη «ορόσημο» και τη μεγαλύτερη για νεο-φασίστες από τη δική της Νυρεμβέργης.

Επισημαίνονται οι πανηγυρισμοί του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο με την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ φιλοξενείται δήλωση Έλληνα ακτιβιστή που κάνει λόγο για «μία πολύ καλή ημέρα για το αντιφασιστικό κίνημα παγκοσμίως».

Σημειώνεται ότι η καταδίκη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επισύρει ποινή κάθειρξης έως 15 ετών, με πρόσθετες ποινές για πρόσθετα αδικήματα.

Την είδηση μεταδίδει και ο Independent, επίσης συγκρίνοντας τη δική με εκείνη των Ναζί στη Νυρεμβέργη.

Επισημαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή ήταν το τρίτο μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα κατά την περίοδο της ελληνικής χρεωστικής κρίσης.

Αναπαράγοντας ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων η Daily Telegraph σχολιάζει ότι πρόκειται για ετυμηγορία «ορόσημο», ενώ η Daily Mail επισημαίνει την αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα στο τέλος της «μαραθώνιας» δίκης.

Το ιστορικό και την ετυμηγορία της δίκης, όπως και την παρουσία πλήθους κόσμου έξω από το Εφετείο μεταφέρει και το BBC.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Υπόθεση Χωριάτικο: Προφυλακίστηκαν τρεις από τους επτά κατηγορούμενους

ΟΠΕΚΑ: Αύριο η πληρωμή 187,7 εκατ. ευρώ σε 587.789 δικαιούχους - Όλα τα επιδόματα

Δεμένα τα πλοία την Παρασκευή σε μεγάλα λιμάνια της χώρας – 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις

Βουλή: Αντιπαράθεση Βελόπουλου - Γεωργιάδη για το «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Ο Νετανιάχου καταγγέλλει παρέμβαση Τουρκίας και Κατάρ στις ισραηλινές εκλογές - Ενεργοποιήθηκε η Σιν Μπετ

Κατάρρευση κτίσματος στον Κολωνό - Έρευνες Πυροσβεστικής και ΕΛ.ΑΣ για τυχόν άτομα στο εσωτερικό

Νεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από λεωφορείο στη Βουλιαγμένης στο ύψος της Βούλας

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων - Στον ανακριτή και ο ιδιοκτήτης

Στο νοσοκομείο Λασιθίου 57χρονος με τραύματα από όπλο – Φέρεται να αυτοτραυματίστηκε

Πέθανε στα 92 του ο Κουαουτέμοκ Κάρντενας, ιστορική μορφή της Αριστεράς του Μεξικό