Τα λείψανα ενός Βρετανού ορειβάτη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στις 29 Δεκεμβρίου 1979 στις ελβετικές Άλπεις, εντοπίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο στη βόρεια πλευρά του όρους Μάτερχορν.

Από τις εξετάσεις γενετικού υλικού που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για έναν 27χρονο που είχε χαθεί πριν από 35 χρόνια ενώ έκανε ορειβασία.

Τα λείψανα εντοπίστηκαν τυχαία, από τον πιλότο ενός ελικοπτέρου. Το 1979, μετά τη δήλωση της εξαφάνισης του νεαρού Βρετανού, είχαν γίνει εκτεταμένες έρευνες που όμως απέβησαν άκαρπες.

Κάθε φορά που ανακαλύπτεται μία σορός στις Άλπεις η ελβετική αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει τον νεκρό με βάση ένα «κατάλογο αγνοουμένων», στον οποίο περιλαμβάνονται 280 ονόματα ανθρώπων που χάθηκαν από το 1926 και μετά στα βουνά.

Τα προσωπικά αντικείμενα των νεκρών βοηθούν στην αναγνώρισή τους, ωστόσο γίνονται πλέον και εξετάσεις DNA ώστε να παραδοθεί κατόπιν η σορός στους συγγενείς.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο Σκωτσέζος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Πίτερ Μέι

Για πρώτη φορά ευθανασία σε 2χρονο παιδί στη Ολλανδία

Οι 4 συνεργάτες της γιατρού στην Καρνεάδου: H γραμματέας «ειδικός» της διατροφής του Ιπποκράτη

Μαρινάκης για δημοσίευμα WSJ: «Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα απειλής της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε θα γινόταν ανεκτό»

Νεκρός 51χρονος Γερμανός στη Θάσο: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα

ΝΔ: Τρίτη επίθεση σε πολιτικά γραφεία μέσα σε ένα 24ωρο – Δεν πρόκειται να τους φοβηθούμε

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Δεν χορήγησα μέθη», λέει η γιατρός - Τι υποστηρίζει ο συγκατηγορούμενός της

Αυτιάς σε Κομισιόν: «Αναγκαία η δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού αποθεματικού καυσίμων»

Δύο συλλήψεις για υπόθεση τηλεφωνικής απάτης με... γερή μπάζα στην Φλώρινα

Πυροβολισμός τα ξημερώματα στα Λαδάδικα – Άγνωστος έριξε στον αέρα και εξαφανίστηκε