Ανέλαβε πρωτοβουλία ο Γιάννης Βρούτσης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μπάσκετ και όσα λαμβάνουν χώρα με επίκεντρο την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την διαιτησία.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Αθλητισμού κάλεσε σε συνάντηση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αύριο (26/10) στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του.
Είναι προφανές ότι η εν λόγω κίνηση γίνεται προκειμένου να κινητοποιηθούν άμεσα οι όποιες εξελίξεις και να μην συνεχίσει να πλήγεται το κύρος του ελληνικού μπάσκετ.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, κάλεσε σε συνάντηση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Ο κ. Βρούτσης επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλη Μελή και ζήτησε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026, στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του, στο Υπουργείο Αθλητισμού.
Θέμα της συνάντησης το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, έπειτα από τις σοβαρές και δυσάρεστες εξελίξεις, με τις καταγγελίες που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και οι οποίες αφορούν σε πρόσωπα με θεσμικούς ρόλους στη διοίκηση και τη διαιτησία της Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης,
Ένας και μόνο στόχος όλων πρέπει να είναι η ταχύτατη ανάκτηση της αξιοπιστίας και του κύρους του αθλήματος».