Να καταθέσουν την αίτηση τους και τα δικαιολογητικά που ζητούνται κάλεσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τους κληρονόμους των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει, και δικαιούνταν αναδρομικά για την περίοδο Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016. Τόνισε πως ήδη 15 χιλιάδες δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση. 

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε τους δικαιούχους που δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να καταθέσουν το συντομότερο την αίτηση τους και ας καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που δικαιούνται. 

O υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70 και στο 80%, ενώ επισήμανε ότι θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων.

Εξήγησε ότι μαζί με τις κύριες και αναδρομικές συντάξεις, ή με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον μήνα, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους περίπου 50 χιλιάδες συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή. 

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, διευκρίνισε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου - και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους - θα πληρώσει και το κράτος απευθείας στους δικαιούχους το μέρος από το δώρο που του αναλογεί να καταβάλει.

Τέλος, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δε θα μειωθεί κανένα επίδομα ανεργίας το 2021. 

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τα 17 λεπτά που «χάθηκε» το τρένο-«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» είπε ο ελεγκτης

Ασπρόπυργος: Διαρροή καυσίμων από βυτιοφόρο – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής

«Ένα τρένο έλαβε άδεια διέλευσης παρά το κόκκινο φανάρι» - Δήλωση του υπουργού Μεταφορών της Ισπανίας

Διάσωση 31 αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη

Στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου προσευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Η κακοκαιρία σαρώνει τη Σκιάθο: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο προς Κουκουναριές

Πλημμύρισε το χωριό Πλατανιάς στο Πήλιο - Επιχειρήσεις απεγκλωβισμών

Σάντσεθ: «Όλη η χώρα πενθεί. Δεν είναι αποδεκτό για μια χώρα να βιώνει δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα την ίδια χρονιά»

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν... σηκωτό διαδηλωτή

Σερβία: Ο δράστης της επίθεσης στην ισραηλινή πρεσβεία είχε συλληφθεί στη Γερμανία για ύποπτο τρομοκρατικό σχέδιο, σύμφω