Τη δική τους κάλπη -που δεν θα μπορούσε να βγάλει άλλη ετυμηγορία απ’ την επιστροφή της ΑΕΚ στην πόλη όπου την εγκατέστησαν οι ιδρυτές της- έστησαν οι φίλοι της «Ένωσης».

Δίνοντας δυναμικό «παρών» στο κάλεσμα που απηύθυναν οι (συσπειρωμένοι) σύνδεσμοι, ο κόσμος συνέρευσε στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενόψει των επαναληπτικών εκλογών σε Δήμο και Περιφέρεια, πέρασε το δικό του μήνυμα:

Ότι ανεξαρτήτως κομμάτων και υποψηφίων, το δικαίωμα της ΑΕΚ να ξαναχτίσει το σπίτι της στα χώματα των προγόνων της δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Παρουσία λοιπόν αθλητών απ’ όλα τα τμήματα (μεταξύ των οποίων οι Πλατέλλας Ανάκογλου, Ρόβας, Βούρας, Αργυρίου, Καζβιρόπουλος και Κέζος), στελεχών απ’ τη διοίκηση (Ευάγγελος Ασλανίδης και Βάγια Βρεττάκου απ’ το ποδόσφαιρο και Αλέξης Αλεξίου απ’ την ερασιτεχνική) και αγαπημένων μορφών του κόσμου της ΑΕΚ (όπως οι Ατματσίδης, Σταματιάδης και Παυλής) πάνω από 4.000 φίλοι της συγκεντρώθηκαν μπροστά απ’ το σημείο όπου βρισκόταν κάποτε η σκεπαστή.

Και επιστρατεύοντας τη φωνή, τον παλμό τους και συνθήματα (πολλά εκ των οποίων για την υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου) υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της ΑΕΚ να κατασκευάσει -στο δικό της χώρο- ένα γήπεδο που συμβαδίζει με τη νομιμότητα.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι το έκαναν με απόλυτα ειρηνικό τρόπο και χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό έκτροπο. Άλλωστε οι ίδιοι οι οπαδοί είχαν φροντίσει να περιφρουρούν τη συγκέντρωση και παρόλο που την ίδια ώρα διεξαγόταν αντίστοιχη του Άρη Βασιλόπουλου σε άλλο σημείο της πόλης, δεν έγινε τίποτα περισσότερο από συγκρίσεις για την προσέλευση του κόσμου.































Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τέλος εποχής στον Ιωνικό: Αποχωρεί η οικογένεια Τσιριγώτη μετά από οκτώ χρόνια

Στον Πανναξιακό και τη νέα σεζόν ο Μανωλάς

H ΔΕΑΒ έκοψε το γήπεδο σε δυο φυσικά πρόσωπα για όσα έγιναν στο Πύργος - Ζάκυνθος

Προπονητής σε ομάδα έκπληξη ο Βαζέχα!

Toποθετήθηκε δημόσια ο Καλαμάρης για το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΣ: «Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα έχω πλήρη εικόνα»

Γ' Εθνική: Φιέστα για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς - Θρίλερ στον Β' όμιλο με τριπλή ισοβαθμία και πρωταγωνίστρια τη Ζάκυνθο!

«Έσπασε» το απόλυτο του Πανθρακικού ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου

Τιμωρία της ΔΕΑΒ στην ΠΑΣ Πύργος για τα μπουκάλια, τον τραυματισμό παίκτη στο κεφάλι και τη διακοπή!

Γ' Εθνική: Στη Super League 2 ο Απόλλων Καλαμαριάς - Το θρίλερ για την άνοδο συνεχίζεται στο Β' Όμιλο

Άνοδος για Πανθρακικό, «ζωντανοί» Απόλλων Καλαμαριάς και Άρης Πετρούπολης - Παραμένει ουραγός ο Εθνικός!

TAGS: A.E.K.