Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου. Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ανέφερε και τόνισε ότι «ο λαός απαιτεί να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του». Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη στήριξης της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει, καθώς και της μείωσης του χρέους. «Είμαστε έτοιμοι με ρεαλιστικές προτάσεις για το ζήτημα του χρέους και των επενδύσεων», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη πως «θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες. Δεν σκοπεύουμε να πάμε σε αμοιβαία καταστροφική ρήξη αλλά δεν θα συνεχίσουμε την καταστροφή και την πολιτική της υποτέλειας. Θέλουμε να συγκρουστούμε με ένα κατεστημένο δεκαετιών σε όλα τα πεδία».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου «καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο», σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση που ανέδειξε με την ψήφο ο λαός έχει μπροστά εξαιρετικά δύσκολο έργο, στην αποκατάσταση της διεθνούς υπόστασης της χώρας, της αξιοπρέπειας, της διαφάνειας και των δημοκρατικών θεσμών, του αισθήματος δικαίου στον λαό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Έλληνες έχουν μεγάλες προσδοκίες από την κυβέρνηση. Δεν περιμένουν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη τη δραματική οικονομική κατάσταση, αλλά έχουν προσδοκία και απαίτηση να είμαστε κυβέρνηση με εντελώς διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν έχει άλλες εξαρτήσεις ούτε άλλο αφεντικό πέρα από τους ίδιους τους πολίτες.

«Δεν ερχόμαστε για να καταλάβουμε δομές. Ερχόμαστε για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ασκείται», συμπλήρωσε. Ζήτησε ακόμη «να κάνουμε παρελθόν το κράτος πελάτη, τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις λίγων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», ενώ ανέφερε ακόμη ότι «η εξουσία δεν μας ανήκει, ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν».

Ζήτησε επίσης «να επιδείξουμε μηδενική ανοχή στην αλαζονεία, να αποφεύγονται οι σπατάλες, τα φαινόμενα διαφθοράς. Ο λαός μας υποφέρει και απαιτεί σεβασμό, να ματώσουμε προκειμένου να τον υπερασπιστούμε με αξιοπρέπεια».

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στην πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας της Τήνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οικογενειακή τραγωδία το Μεγάλο Σάββατο στη Σάμο: 49χρονη με ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τον πατέρα της

Συμβουλές από τον ΕΦΕΤ για το πασχαλινό τραπέζι: Τι θα πρέπει να προσέξουμε

Πάσχα στα Μετέωρα: Εκδηλώσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής

Πάσχα 2024: Μέχρι τι ώρα θα είναι σήμερα ανοικτά τα καταστήματα

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα: Γεμάτα πλοία, ΚΤΕΛ, αεροπλάνα - Πάνω από 420.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια στις εθνικές οδούς

Με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα - Η αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις πλημμύρες στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί, 74 οι αγνοούμενοι

Αγρίνιο: Εκρηκτικό θέαμα από τους χαλκουνάδες - Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε στη διάρκεια της εφόδου στο Columbia