Ο Ζακ Όγκαστ ετοιμάζεται να πάρει ελληνικό διαβατήριο και θα είναι διαθέσιμος για την Εθνική, αλλά και ήδη απασχολεί τους «αιώνιους». Ο Στέφανος Δέδας, που γνωρίζει ως προπονητής της Γκαζιαντέπ άριστα τον 22χρονο πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Ουσάκ από το τουρκικό πρωτάθλημα, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αγωνιστικά του στοιχεία και όχι μόνο.

Αναλυτικά, ο Στέφανος Δέδας μίλησε στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο για:

-τον Ζακ Όγκαστ: «Είναι ένας κλασικός αθλητικός ψηλός. Ένας κλασικός Αμερικάνος, που μπορεί να μας δώσει κάτι που δεν είχαμε ποτέ στη θέση ‘5’, την αθλητικότητα. Είναι πολύ γρήγορος, δεν είναι στο επίπεδο του Μπιρτς αλλά είναι καλύτερος από τον Μπάκνερ που είχε ο Άρης. Περιμένει δημιουργία από τους κοντούς για κάποιο τελείωμα σε πικ εν ρολ ή άλεϊ ουπ. Τρέχει το γήπεδο, παίρνει ριμπάουντ, αλλά έχει κακά τελειώματα όταν βρίσκει μπροστά του αντίπαλο, δεν είναι καλός στις βολές και δεν έχει σουτ. Είναι καλής πάστας παίκτης πάντως, αλλά πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα για να παίξει σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Να πρωταγωνιστήσει αυτή τη στιγμή δεν μπορεί. Θέλει να βελτιωθεί και ήδη έχει βελτιωθεί. Ίσως είναι πρόβλημα ότι πιστεύει πως ανήκει στο ΝΒΑ και πιθανώς να είναι πρόβλημα αυτό στη νοοτροπία του. Δεν είναι τόσο δυνατός για να παίξει στο ‘5’ στο ΝΒΑ και ούτε έχει την ποιότητα να παίξει στο ‘4’, αλλά για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει καλά στοιχεία».

-τους γηγενείς παίκτες στην Τουρκία: «Οι γηγενείς παίκτες στην Τουρκία είναι σε πιο χαμηλό επίπεδο σε σχέση με την Ελλάδα. Πάντως υπάρχουν και κάποιες ομάδες, όπως η Εφές, που έχουν Τούρκους με ενεργό ρόλο, ενώ οι μικρές εθνικές ομάδες είναι πάντα στα μετάλλια. Οι ξένοι πάντως ανεβάζουν πολύ το επίπεδο του πρωταθλήματος».

-την πορεία της Γκαζιαντέπ: «Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, αλλά βελτιωθήκαμε πολύ στην πορεία. Κάναμε πολλές και καλές νίκες, εκτός προγράμματος και τώρα έχουμε προβάδισμα για τα play offs. Αν τα καταφέρουμε είναι μεγάλη επιτυχία, σαν να είσαι πρωταθλητής σε πιο χαμηλό επίπεδο, γιατί υπάρχουν έξι ομάδες που είναι πολύ δυνατές και περισσεύουν δύο θέσεις που διεκδικούνται από αρκετές ομάδες. Το μπάτζετ μας είναι περίπου 1,6-1,7 εκατ. ευρώ, αλλά κυμαίνεται αυτό. Μπορεί να ανέβει λόγω της ισοτιμίας και να μην το εισπράξει αυτό σε παίκτες η ομάδα».

-την κατάσταση των τουρκικών ομάδων στην Ευρωλίγκα: «Η Φενέρ το πιο πιθανό είναι βάσει προγράμματος να μείνει εκτός τετράδας. Η Εφές έχει περάσει, ενώ η Νταρουσάφακα έχει ελπίδες να προκριθεί. Η Γαλατάσαραϊ είναι πιο πίσω. Ίσως έχει κουράσει λίγο η κανονική περίοδος στην Ευρωλίγκα, είναι μεγάλη για τις ομάδες. Έχει πλατειάσει. Σημασία έχει, βέβαια, τι λέει το κοινό. Είναι ίσως και άδικο που είναι 16 οι ομάδες κι όχι 20».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube