Καλά τα παρατσούκλια και σίγουρα είναι εγκωμιαστικό να σε χαρακτηρίζουν «μικρό Φέντερερ», αλλά μέχρι ενός σημείου. Και με την πορεία που κάνει ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο13) δείχνει σε όλους ποιος ακριβώς είναι και πως δεν χρειάζεται συγκρίσεις!

Ο Βούλγαρος προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon, πετώντας εκτός συνέχειας τον κάτοχο του τίτλου, Άντι Μάρεϊ (Νο5), ο οποίος δεν μπόρεσε να προβάλλει μεγάλη αντίσταση και είπε αντίο μπροστά στους Βρετανούς που περίμεναν να ζήσουν στιγμές όπως οι περσινές!

Ο σύντροφος της Μαρίας Σαράποβα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί σε τετράδα ενός major τουρνουά, μετά το υπέρ του 3-0 σετ (6-1, 7-6, 6-2) και ύστερα από 2 ώρες και 4 λεπτά αγώνα. Στην τετράδα, λοιπόν θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς-Τσίλιτς (σε εξέλιξη αυτή την ώρα), ελπίζοντας να γράψει το δικό του άθλο!

Με αυτή τη νίκη του, ο Ντιμιτρόφ εξασφάλισε την είσοδό του στο top-10, ενώ απ' την άλλη, ο Σκωτσέζος θα βρεθεί δέκατος, αφού ήταν υποχρεωμένος να καλύψει πολλούς βαθμούς -κάτι που δεν κατάφερε- μετά τον περσινό του θρίαμβο, ύστερα από περίπου έξι χρόνια που ήταν μόνιμα σε... μονοψήφιο αριθμό.

Επιμέλεια: Αποστόλης Σπυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube