«Ο Κριστιάνο (Ρονάλντο) είναι από άλλο κόσμο», δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι μετά τη λήξη του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Σοσιεδάδ (5-1).

Στο προχθεσινό ματς της «βασίλισσας» ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έφτασε τα 19 χατ-τρικ στην Primera Division, τρία λιγότερα από θρύλους του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Ντι Στέφανο και ο Θάρα.

Αγαπημένο «θύμα» του διεθνούς άσου είναι η Σεβίλλη (τέσσερα χατ-τρικ), ενώ ο Αργεντινός είχε τέσσερα με την Λας Πάλμας και ο Θάρα τρία με την Ντεπορτίβο.

Συνολικά, ο 28χρονος παίκτης μετράει 23 χατ-τρικ, δύο επιπλέον στο Champions League και ισάριθμα στο Κύπελλο Ισπανίας. Από την πλευρά του, ο Ντι Στέφανο έχει 28 (πέντε επιπλέον στα Κύπελλα Ευρώπης και ένα στο Copa Del Rey).

Από εκεί και πέρα, ο Ρονάλντο έχει φτάσει τα 225 γκολ σε 216 αγώνες (μ.ο. 1,04 γκολ σε κάθε ματς) και απέχει μόλις 98 τέρματα από τον σπουδαίο αρχηγό της Ρεάλ, Ραούλ Μπλάνκο, ο οποίος είχε βρει δίχτυα 323 φορές σε 741 παιχνίδια (μ.ο. 0,43 γκολ σε κάθε ματς) σε σύνολο 16 ετών στον σύλλογο.

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος είναι από το 2009 στην Ρεάλ και ήδη έχει καταφέρει να καταρρίψει πολλά ρεκόρ με εκείνο του Ισπανού φορ να μοιάζει εφικτό.

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube