Δεν συνέρχεται με τίποτα και για κανέναν λόγο η Ρόντα του Γιάννη Αναστασίου.

Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού ηττήθηκε στο «σπίτι» της και από την Ναϊμέγκεν (1-0), με αποτέλεσμα ύστερα από οκτώ αγωνιστικές να βρίσκεται στον πάτο της Eredivisie με μόλις τρεις πόντους.

Κι όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία του ολλανδικού συλλόγου προβάλλει δυσοίωνο, αφού η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο…

Αν και η Ρόντα ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, αν και πίεζε για το γκολ, αν και είχε σαφέστατη υπεροχή, εν τέλει μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και το ωραίο τελείωμα του Μαγί σε τετ-α-τετ στο 78', υπέγραψε το διπλό και την... ταφόπλακα για τους παίκτες του άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού.

«Σκούρα» τα πράγματα και για την Αϊντχόφεν. Η περσινή πρωταθλήτρια όχι μόνο δε νίκησε την Χέρενφεν –που για την ώρα φιγουράρει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας- αλλά έσωσε το βαθμό (1-1) χάρη σε αυτογκόλ, τρία λεπτά αφότου δέχθηκε γκολ. Κάπως έτσι, πήρε μόλις έναν πόντο και έφτασε τους 17, την ώρα που η πρωτοπόρος Φέγενορντ έχει 21 και ματς λιγότερο. Κάτι που σημαίνει πως αν την Κυριακή νικήσει την αδύναμη Βίλεμ, μπορεί από νωρίς να ανοίγει την διαφορά της από την Αϊντχόφεν στους επτά βαθμούς.

Το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής

Παρασκευή 30/09

Τσβόλε-Ντεν Χάαγκ 2-1
(51’, 70’ Μοχτάρ – 47’ ΤΡίμπουλ)

Σάββατο 1/10

Φίτεσε-Χρόνιγκεν 2-1
(44’ Μπέικερ, 76’ Λίρνταμ – 4’ πεν. Χόεσεν)

Χέρενφεν-Αϊντχόφεν 1-1
(72’ Ζενέλι – 75’ αυτογκόλ Τζούστε)

Ρόντα-Ναϊμέγκεν 0-1
(78’ Μαγί)

Γκόου Αχέντ Ίνγκλις-Εξέλσιορ 3-0
(11' Ντούιτς, 36' πεν., 72' πεν. Χέντρικς)

Κυριακή 2/10

Άγιαξ-Ουτρέχτη (13:30)
Βίλεμ-Φέγενορντ (15:30)
Χέρακλες-Τβέντε (15:30)
Σπάρτα Ρότερνταμ-Άλκμααρ (17:45)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube