Έστω και με καθυστέρηση 22 ημερών, ο πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 χάντμπολ Ανδρών είναι πλέον γνωστός. Και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αυτός είναι ο Διομήδης Άργους.

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών με την ΑΕΚ και πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της το 2ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, μετά το 2012.

Ο Χάρης Μάλλιος ήταν το δίχως άλλο ο πρωταγωνιστής και των τριών τελικών. Για αυτό και δικαίως ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ως ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν.

Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Αξενίδου

Ο 27χρονος διεθνής πλέι μέικερ των «λύκων» μίλησε για όλους και για όλα στο sport-fm.gr.

Αουτσάιντερ αλλά η "κούπα" βρίσκεται στο Άργος κι όχι στην Αθήνα. Το περιμένατε;

«Είχαμε πει από την αρχή της σεζόν ότι στόχος μας είναι τουλάχιστον ένας από τους δυο τίτλους. Και από τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου και μετά, αρχίσαμε σιγά σιγά να βελτιωνόμαστε και να δουλεύουμε ακόμη περισσότερο. Δεν σταματήσαμε να έχουμε πίστη στο πλάνο. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά "κλειδιά" για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Σάς επηρέασε καθόλου αυτή η καθυστέρηση των 22 ημερών;

«Λιγότερο την ΑΕΚ- που αγωνίστηκε πλήρης- και περισσότερο εμάς. Δεν ήταν μαζί μας ο Τάσκοβιτς, ο οποίος έτσι ξαφνικά αποφάσισε να μην επιστρέψει στη Σερβία. Αυτό μάς πείσμωσε ακόμη περισσότερο στον τρίτο τελικό. Ήμασταν έτοιμοι ακόμη και τότε στις 27 Μαΐου που δεν έγινε ο αγώνας λόγω των επεισοδίων. Και τότε να παίζαμε, θα κερδίζαμε!».

Τι ήταν αυτό που είχε ο Διομήδης και έλειπε από την ΑΕΚ;

«Όλη η ομάδα ήταν προσηλωμένη στο στόχο της και το σημαντικότερο είναι ό,τι το πιστεύαμε μέχρι το τέλος. Χάσαμε τον πρώτο τελικό στην παράταση, αλλά βλέπαμε ό,τι μπορούσαμε. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ μας».

Πρωτάθλημα το 2012, πρωτάθλημα και το 2014. Ποιο από τα δυο... προτιμάς;

«Ακούσαμε πάρα πολλά τα οποία μείωναν τις προσωπικότητες μας. Οπωσδήποτε κάθε τίτλος έχει τη δική του αξία αλλά αυτό το πρωτάθλημα ήταν πιο... γλυκό, πιο μοναδικό. Παρά τις αντιξοότητες, τα καταφέραμε κόντρα στην καλύτερη ΑΕΚ που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα».

Η ΑΕΚ δεν ήρθε στην απονομή... Πως σάς φάνηκε αυτή η κίνηση;

«Θα μιλήσω προσωπικά ως Χάρης. Το θεωρώ ασέβεια αυτό που συνέβη όχι μόνο προς τα πρόσωπά μας αλλά και απέναντι στο άθλημα. Δεν νομίζω να έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν από καμία άλλη ομάδα. Ο κάθε αθλητής οφείλει να διαχειρίζεται την ήττα με αξιοπρέπεια. Κανείς παίκτης της ΑΕΚ δεν ήρθε για να μάς δώσει συγχαρητήρια».

Θεωρείς πως δώσατε μια... ηχηρή απάντηση με αυτόν τον τίτλο;

«Στον αθλητισμό δεν μπορείς να ξεγράφεις κανέναν. Και όσοι λανθασμένα το έκαναν με εμάς, το... πλήρωσαν. Έστω και ετεροχρονισμένα ήρθε η δικαίωση. Δεν κάναμε καμία δήλωση πριν από τον αγώνα και παρά τα όσα είχαν γίνει με δηλώσεις από την άλλη πλευρά».

Έχεις σκεφτεί καθόλου την επόμενη χρονιά;

«Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς μια και τώρα είναι καιρός για διακοπές. Σε ένα μήνα από τώρα θα είμαι σε θέση να γνωρίζω τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Προτεραιότητά μου είναι να αγωνιστώ στο εξωτερικό μια και η πρώτη εμπειρία μου δεν ήταν ό,τι καλύτερο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube