Τη στιγμή που ξεχειλίζει η οργή στις ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ νέο, δεύτερο βίντεο από το περιστατικό προκαλεί νέο σοκ στην αμερικανική κοινωνία.

Το βίντεο δείχνει από άλλη γωνία όχι έναν αυτή τη φορά, αλλά τρεις αστυνομικούς να έχουν γονατίσει πάνω στον άτυχο 46χρονο ενώ εκείνος προσπαθεί να ανασάνει.

«Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ», «δεν μπορώ να ανασάνω», «με πονάει το στομάχι μου», με πονάει ο λαιμός μου», ακούγεται να λέει στους αστυνομικούς λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του.

Μόνο ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς έχει συλληφθεί. Πρόκειται για εκείνον που έχει καταγραφεί στο πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ωστόσο η οικογένεια του θύματος, ζητεί να του απαγγελθούν κατηγορίες για κατηγορία εκ προθέσεως και εκ προμελέτης.

Μετά τη δολοφονία Φλόιντ έχει ξεσπάσει κύμα διαδηλώσεων αλλά και βίαιων επεισοδίων τόσο στην Μινεάπολη όσο και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Στο Ντιτρόιντ νεαρός 19 ετών, έπεσε νεκρός όταν άγνωστος άνοιξε πυρ σε πλήθος στο Ντιτρόιντ.



Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θεσσαλονίκη: Πτώση 6χρονης σε εμπορικό κέντρο – «Πιάστηκε το μπουφάν στις κυλιόμενες»

Αδελφοκτονία συγκλονίζει τη Μάνη: Τον πυροβόλησε σε χωράφι την ώρα που μάζευαν ελιές για προσωπικές διαφορές!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή - Πόσα θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Η «Gen Z» στους δρόμους της Γερμανίας με αίτημα «να ακουστεί» από την πολιτική

Ο πρόεδρος της Πολωνίας συγκαλεί τα κόμματα για να βρουν μια διέξοδο στην πολιτική κρίση

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τη δράση του κυκλώματος – Τα «δωράκια» και η «κόκα»

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τις έρευνες για το καλώδιο

Μαραθώνιες συνομιλίες υπό το Κατάρ για μια συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές

Κεραμέως για Pizza Fan: Ξεκίνησαν οι πληρωμές εργαζομένων

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τις έρευνες για το καλώδιο