«Αέρα» πέρασε από τη Χαλκίδα ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι απέναντι στην Κύμη και χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση, πήραν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Α1 με 85-56.

Μοναδικό μελανό σημείο για τους Πειραιώτες ήταν ο τραυματισμός του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Αντίθετα, την επανεμφάνισή του έκανε ο Μπράιαν Ρόμπερτς ενώ το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία έκανε ο Αρσενόπουλος.

Πολύ καλή εμφάνιση για τον Χόλις Τόμπσον, ο οποίος είχε 18 πόντους με 7/10 σουτ (οι 16 από το πρώτο μέρος), με τον Μιλουτίνοφ να ήταν στα… στάνταρ του με 12 πόντους, ενώ εξίσου καλός ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος με 11 πόντους (3/4 τρίποντα). Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Τρέιλορ (12π.), Οκερεαφόρ (11π.) και Τσαγκαράκης (10π.).

Το ματς


Καλό και γρήγορο ρυθμό είχε από νωρίς το παιχνίδι, με την Κύμη να παραμένει στο… κυνήγι του Ολυμπιακού, χάρη στα τρίποντά της (6-8). Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους «ερυθρόλευκους». Με την εξαιρετική τους άμυνα από τη μία και από την άλλη τον Τόμπσον να παίζει… ρολόι, σκοράροντας από όλες τις γωνίες του παρκέ, η διαφορά ξέφυγε στο +13 (6-19), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να την κλείνει με το +11 (10-21).

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα στην αρχή της δεύτερης περιόδου επιθετικά, ο Ολυμπιακός διατηρούσε την υπέρ του διαφορά στα ίδια επίπεδα (14-25). Περίπου στα μισά, επέστρεψαν οι Πρίντεζης και Τόμπσον στο παρκέ, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και έτσι πήγαν στο +17 (16-33), ενώ συνεχίζοντας να… τρέχουν, ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ, πήγαν +21 (21-42), στο 1:44’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα, με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +20 (23-43).

Σε άλλο… γήπεδο ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες ήταν νωθροί στην άμυνα, ενώ είχαν και κακή κυκλοφορία στην επίθεση, με την Κύμη να επιβάλλει τον ρυθμό της και να μειώνει σε 33-45, στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Ωστόσο, μετά από τάιμ άουτ και φωνές από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ξανά τη συγκέντρωσή τους. Η άμυνα «έσφιξε», απόλυτος έλεγχος των ριμπάουντ, αλλά και γρήγορες και σωστές επιθέσεις, έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κυριαρχήσουν της ομάδας του Καστρίτη και να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +26 (35-61).

Παρά το αρχικό 5-0 της Κύμης στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου (39-61), ο Ολυμπιακός πάτησε εκ νέου το… γκάζι και βρέθηκε στο +30 (39-69), ενώ στη συνέχεια ο Αγραβάνης τον πήγε στο +31 (41-72). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δοκίμαζε σχήματα και πρόσωπα (ακόμη και δίδυμο Τολιόπουλου-Αρσενόπουλου στα γκαρντ), με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να χάσουν κάπως τον ρυθμός τους και τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 51-76, στα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Ωστόσο, η αναμέτρηση είχε πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη με το τελικό 85-56.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 23-43, 35-61, 56-85

Κύμη (Καστρίτης): Οκερεαφόρ 11 (2), Τσαγκαράκης 10 (2), Γλυνιαδάκης 2, Ο’ Μπράιαν, Σμιθ 5, Μανωλόπουλος 6 (2), Έντουαρντς, Γερομιχαλός, Τζόουνς 10, Σακελλαρίου, Τρέιλορ 12, Μητσιμπόνας.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Αγραβάνης 11, Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς 2, Μάντζαρης 4, Τόμπσον 18 (2), ΜακΛίν 4, Τολιόπουλος 11 (3), Παπαπέτρου 9 (1), Αρσενόπουλος 4, Ρόμπερτς, Μπόγρης 2, Πρίντεζης 8.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολυμπιακός: «Η προκήρυξη προβλέπει αποκλεισμό του Παναθηναϊκού - Ποινή-ρεκόρ στον Τζόουνς για… πρόθεση χειρονομίας»

Λιόλιος: «Ο υπουργός Αθλητισμού να μην αφήνει καμία σκιά, ούτε να επιτρέπει να λασπολογούν δημόσια πρόσωπα»

Ολυμπιακός: Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για Τζόουνς και Super Cup

Έτοιμος για το ντέρμπι με Ηρακλή ο ΠΑΟΚ - Μπούτσκος: «Μας περιμένει ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι»

Στο μικροσκόπιο η σχέση Λιόλιου-Προμηθέα μετά την παρέμβαση του υφυπουργείου Αθλητισμού

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Betsson αναλαμβάνει τα αναπτυξιακά τμήματα των ακαδημιών

Παναθηναϊκός AKTOR: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι θέατρο σκιών, ο Λιόλιος κουνάει τις μαριονέτες - Παραίτηση ή αποπομπή»!

Τρεις αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο στον Ταϊρίκ Τζόουνς για χειρονομία στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό AKTOR για την απουσία του από το Super Cup

Βαριά πρόστιμα σε Αταμάν, Γιαννακόπουλο και ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το ντέρμπι με Ολυμπιακό