Την άποψη του για την απόφαση να αναβληθεί κάθε δραστηριότητα στη Super League αυτό το σαββατοκύριακο εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα και πως πρέπει να αναζητηθεί αλλού η… ουσία.

Αναλυτικά μίλησε για:
«Αν είναι να φτιάξουν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο ας αναβληθούνε για όσο καιρό χρειάζεται. Επειδή όμως πρόκειται δοκιμασμένες συνταγές πρέπει να αναζητήσουμε αλλού την ουσία αλλά και την αιτία.

Ο κ. Κοντονης μίλησε για εισιτήριο για κάμερες και συνδέσμους το σημαντικό είναι ότι τα συγκεκριμένα μέτρα ήταν από το 2011 στον αθλητικό νόμο. Τα μέτρα αυτά εμείς δεν τα είχαμε καταψηφίσει τότε, όμως δεν πιστεύουμε ότι θα ήταν πραγματική λύση. Γιατί αυτά τα μέτρα αρνούνται το βασικό, που είναι η επιχειρηματική δράση στο χώρο του αθλητισμού και περισσότερο στο χώρο του ποδοσφαίρου. Το χώρο του ποδοσφαίρου το λυμαίνονται επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό εκφράζεται και μέσα από τους ιδιωτικούς στρατούς που δημιουργούνται και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα».

- το τι γίνεται στο εξωτερικό:
«Νομίζω ότι πρέπει λίγο να σπάσει αυτή η ειδυλλιακή εικόνα που υπάρχει για το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Διαβάσαμε όλοι πριν αρκετές ημέρες για στημένους αγώνες στην Ισπανία και έχουμε ακούσει και τα παλαιότερα χρόνια για στημένα σε Ιταλία και Γαλλία. Πριν από μερικές μέρες είχαμε μαχαίρωμα οπαδών. Τη βία στην Ευρώπη απλά τη βγάλανε έξω από το γήπεδο. Όλα αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν και σε άλλες χώρες και δεν υπάρχουν μόνο στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και αλλού σε μια κοινωνία που έχει μόνο σκοπό το κέρδος. Στις άλλες χώρες η βία απλά βγήκε έξω από το γήπεδο».

- τη δήλωση του κ. Κοντονή περί ανύπαρκτου νομοθετικού πλαισίου:
«Νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει γιατί έτυχε να το χειριστώ το 2011. Εκείνος ο νόμος έπαιρνε μερικά μέτρα τα οποία δεν εφαρμόστηκαν. Αυτό που λέει ο κ. Κοντονής είναι ότι στο όνομα του αυτοδιοίκητου δρουν όπως θέλουν. Είναι άλλο πράγμα το πώς παίζεται ένα άθλημα και άλλο όλες οι «δουλειές» που γίνονται μέσα στο ποδόσφαιρο».

- τον αθλητισμό γενικότερα:
«Ο αθλητισμός από τη φύση του δεν γεννά τη βία. Η βία δημιουργείται από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Εμείς έχουμε ξαναπροτείνει να φύγουν οι ΠΑΕ και ΚΑΕ από το υπουργείο παιδείας και να πάνε στο υπουργείο οικονομικών ώστε να γίνονται οι έλεγχοι σε όλες αυτές τις εταιρίες. Ανοίγουν και άλλα θέματα όμως σε αυτή την κουβέντα όπως το τι γίνεται με τη φυσική αγωγή αλλά και με τις υποδομές. Ένας νέος άνθρωπος ο οποίος έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό στη ζωή του πολύ πιο δύσκολα θα γίνει δράστης βίας, θέλουμε το νέο άνθρωπο ως χειροκροτητή ή ως κάποιον ο οποίος αντιλαμβάνεται τους κανόνες του παιχνιδιού; Το πιο απλό είναι να αυξηθούν οι ώρες φυσικής αγωγής στο σχολείο. Πως θα αποκτήσουν αυτά τα παιδιά συνείδηση αθλητική παιδεία με μία ώρα την εβδομάδα…»

- το σημερινό συλλαλητήριο:
«Το σημερινό συλλαλητήριο έγινε με αφορμή τη νέα συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση. Εδώ υπάρχει μια καινούρια συμφωνία με αυτό που παλιότερα λέγαμε τρόικα και τώρα το λέμε αλλιώς . αυτή η νέα συμφωνία όχι μόνο διατηρεί ανέπαφους τους υπάρχοντες νόμους αλλά τα κάνει και πιο σκληρά τα μέτρα.

Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα τα οποία αναλαμβάνονται από την κυβέρνηση ως δεσμεύσεις τα οποία όχι μόνο εν ανακουφίζουν το λαό αλλά ανοίγουν το δρόμο και για άλλες δεσμεύσεις. Σήμερα γίνεται για να δείξουμε ότι ο λαός δεν πρέπει να δείξει ανοχή στη νέα αυτή κατάσταση. Με τη νέα συμφωνία γίνεται πράξη αυτό που λέγαμε στις πορείες, όχι στα μνημόνια.

Ο κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μείνει στην άκρη το θέμα του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι η καλύτερη μορφή ψυχαγωγίας και πρέπει να τη φτιάξουμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φιλικό μεγάλου συμβολισμού μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΚ και του Ιωνικού

Γρηγορίου: «Δίνω τα εύσημα μου στον ΠΑΟΚ, έχει αβαντάζ απέναντι στον Ολυμπιακό»

Ντέμης: Η ΑΕΚ πρέπει να παίζει μπροστά, έτσι θέλει και ο Αλμέιδα - Αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ δεν είναι τύχη, σημαίνει πίστη

Βοργιάς: «Αν δεν ερχόταν ο Γερμανός διαιτητής το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν θα τελείωνε ποτέ - Με εξέπληξε ο Αλμέιδα»

Ατομικό για δύο στον ΠΑΣ Γιάννινα

Τσακίρης: «Τώρα κάνει καλό για την ΑΕΚ το μεγάλο διάστημα διακοπής»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ πιστεύει ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα - Η απάντηση που έδωσε ήταν μεγάλη»

Οι πόνοι του Σάστρε πριν το 3-2 και το «πάμε» του Βιεϊρίνια: Η παρακάμερα από τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ

Σαββόπουλος: «Ο Άρης μπορεί να θεωρεί πλέον ότι δεν υπολείπεται και πολύ από τον Παναθηναϊκό - Σε ένα παιχνίδι μπορεί»

Νικολογιάννης: «Βαρύ το κλίμα και δύσκολη η κατάσταση - Εκτιμώ ότι θα πάμε σε χρονιά με αλλαγές»