Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο του Europa League η ΑΕΚ Λάρνακας. Η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε 1-0 στο «ΓΣΠ» από τη Ζυρίχη, που πήρε τους τρεις βαθμούς από την «άσπρη βούλα». Τους τρεις βαθμούς πήρε στο άλλο παιχνίδι η Λεβερκούζεν, που πέρασε από τη Βουλγαρία, νικώντας 3-2 τη Λουντογκόρετς και μάλιστα με ανατροπή.

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ

Μετά το αναγνωριστικό δεκάλεπτο, η Ζυρίχη είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 15’ με τον Οντέι, που σούταρε ελάχιστα άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 22’ είχε κεφαλιά, που επίσης πέρασε έξω από τα δοκάρια. Η ΑΕΚ είχε τις δικές της στιγμές με τους Σίλβα (19’) και Γιάννου (23’). Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια ελαφριά υπεροχή και μερικές ευκαιρίες παραπάνω, αλλά καμία κλασσική, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί χωρίς γκολ.

Η Ζυρίχη μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ από το σημείο του πέναλτι με τον Κολόλι, μετά από χέρι του Μοΐσοφ εντός περιοχής στο 61’. Μετά το γκολ, η ΑΕΚ ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες και στο 70’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Σίλβα. Στο 84’ οι Ελβετοί έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μόντου, αλλά παρά την πίεση στα τελευταία λεπτά, το γκολ δεν ήρθε και έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.



Τρίποντο με ανατροπή για Λεβερκούζεν

Η Λουντογκόρετς μπήκε… φουριόζα και μόλις στο 9’ άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κεσέρου. Η Λεβερκούζεν προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν ευάλωτη στα μετόπισθεν και το πλήρωσε στο 31’, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό Βάντερσον-Μαρσελίνιο, ο τελευταίος με κοντινό πλασέ στην κίνηση, έκανε το 2-0 για τη βουλγαρική ομάδα. Η Μπάγερ ξαναμπήκε στο ματς στο 38’ με τον Χάβερτς, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο επιθετικά και έχασαν στο 51’ μια ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Χάβερτς. Όμως, στο 63’ έφτασαν στο 2-2 με τον Κίσε Τελέν, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα σε σουτ του Μπραντ. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τη Λουντογκόρετς, η Λεβερκούζεν έφτασε στην ανατροπή στο 69’ και πάλι με τον Χάβερτς, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 75’ στάθηκαν άτυχοι, αφού ο Νεντιάκοφ σημάδεψε το δοκάρι. Όμως, αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη με σκορ 3-2.



Αποτελέσματα Α’ ομίλου

ΑΕΚ Λάρνακας-Ζυρίχη 0-1
(61’ πεν. Κολόλι)

Λουντογκόρετς-Λεβερκούζεν 2-3
(9’ Κεσέρου, 31’ Μαρσελίνιο - 38’, 69’ Χάβερτς, 63’ Κίσε Τελέν)

Βαθμολογία
1. Λεβερκούζεν 3 (3-2)
2. Ζυρίχη 3 (1-0)
3. ΑΕΚ Λάρνακας 0 (0-1)
4. Λουντογκόρετς 0 (2-3)

Η επόμενη αγωνιστική (4/10)
Ζυρίχη-Λουντογκόρετς (19:55)
Λεβερκούζεν-ΑΕΚ Λάρνακας (19:55)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι διαιτητές στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Άντερλεχτ

Οι ώρες έναρξης των δύο αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με την Άντερλεχτ

Τσορμπατζόγλου: «Σε άλλη διάσταση ο Κωνσταντέλιας - Ψαγμένη η επιλογή του Λουσέ»

Μιχαηλίδης: «Έχουμε περιθώρια βελτίωσης - Καλή χημεία και υγιής ανταγωνισμός με Χατζηδιάκο»

Λίσι: «Διαφορετικός ο Κωνσταντέλιας - Να δημιουργήσουμε και άλλα τέτοια βράδια στην Τούμπα»

Τσορμπατζόγλου: «Οι στιγμές του Κωνσταντέλια έκριναν την πρόκριση - Πιο ουσιαστικός και έμπειρος ο ΠΑΟΚ»

Πήρε από το χέρι την Μπενφίκα και της έδωσε την πρόκριση με μυθικό καρέ ο Παυλίδης - Τα ζευγάρια του 3ου προκριματικού

Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ και ΟΦΗ στα playoffs του Europa League

Ανατροπή με τριάρα για την Άντερλεχτ του Μπιανκόν και τώρα… ΠΑΟΚ - Το προφίλ των Βέλγων και οι ημερομηνίες των αγώνων

«Τι κάνεις αγόρι μου»: Η περιγραφή Τσορμπατζόγλου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τις γκολάρες πρόκρισης του Κωνσταντέλια!