Στην Κολωνία θα διεξαχθεί ο δεύτερος όμιλος του Ευρωμπάσκετ, σε ένα γκρουπ ομάδων που θα αλληλοσπαραχτούν για μία θέση στην προνομιούχα τετράδα.

Γαλλία, Σλοβενία και Λιθουανία αναμένεται να δώσουν επικές μονομαχίες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και το προφανές ζευγάρι, που μπορεί να το δούμε στο Grand finale.

Τον υπόλοιπο όμιλο συμπληρώνουν Γερμανία, Βοσνία και Ουγγαρία, με τις πρώτες δύο να έχουν τον κύριο λόγο για την 4η θέση!

Γαλλία: Το χρώμα των... τρικολόρ



Κατεβαίνει στο Ευρωμπάσκετ με έναν σκοπό. Πεντακάθαρος σαν τα κρυστάλλινα νερά των νησιών της καραϊβικής. Στο μυαλό του Βενσάν Κολέ μία εικόνα σουλατσάρει: το υψηλότερο βάθρο, έχοντας στον λαιμό τους το χρυσό μετάλλιο, δοξασμένοι από το ευρωπαϊκό κοινό.. Παρόλο που οι «τρικολόρ» έχουν να αντιμετωπίσουν μερικές απουσίες πριν αποκτήσουν το δικαίωμα να γιορτάσουν, το βάθος που διαθέτουν τρομάζει… πιθανώς και τους ίδιους.



Αστέρι: Δικαίως λογίζεται ο Ρούντι Γκομπέρ ως ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος αμυντικός στο ζωγραφιστό στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ο Γάλλος σέντερ υπήρξε για χρόνια πόλος των Γιούτα Τζαζ και πλέον βρίσκεται στην κρύα Μινεσότα σε νέες περιπέτειες. Μάλιστα, αγωνιζόμενος με κανόνες ευρωπαϊκούς αποτελεί εξαιρετικός finisher επιθετικά, καθώς ελάχιστοι μπορούν να τα… βάλουν μαζί του.

Κρυφό όπλο: Αν αγωνιζόταν μόνιμα στην Ευρώπη, ίσως να είχε ένα από τα παρατσούκλια του σπουδαίου Τζέρι Γουέστ, τουτέστιν «Mr Clutch». Όποτε η Γαλλία φωνάζει για έναν ήρωα, ο Εβάν Φουρνίε πράττει το αποφασιστικό βήμα. Χέρι αλφάδι και αίμα ψυχρό, ο πολύπειρος γκαρντ-φόργουορντ γνωρίζει τον τρόπο να αποδίδει αποτελεσματικά, όταν ο χρόνος σφίγγει σαν θηλιά.

Αδυναμία: Αν μπορούμε να εντοπίσουμε μερικές αδυναμίες σε ένα ρόστερ που πολλές χώρες θα…. σκότωναν για να αποκτήσουν, ίσως η κυριότερη θα ήταν οι επιπλέον πηγές δημιουργίας στη περιφέρεια. Η απουσία του Νάντο ΝτεΚολό δεν στερεί από την Γαλλία μόνο εμπειρία, σκοράρισμα και μία ηγετική παρουσία εντός των αποδυτηρίων αλλά μία πηγή δημιουργίας και ορθής κυκλοφορίας. Σε μία backcourt που κυριαρχεί το σκοράρισμα, ο Τομά Ερτέλ καλείται να αφήσει τη φαντασία μαζί με τη ψυχή του στο παρκέ.

Καλύτερο σενάριο: Απόλυτος θρίαμβος. Να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες και να πάρουν πρωτίστως τον… αέρα από τους Σλοβένους, το έτερο φαβορί για τον τίτλο. Και προφανώς, να περάσουν όμορφοι και ωραίοι από τον όμιλο ως πρώτοι δίχως να ηττηθούν, μπρος ολοταχώς για το χρυσό μετάλλιο.

Χειρότερο σενάριο: Η Γαλλία να εγκλωβιστεί από τις απαιτήσεις και το ρόστερ που διαθέτει, να παρουσιαστεί ανέτοιμη ψυχολογικά και με αλαζονικό αγωνιστικό ύφος, δίνοντας παράλληλα δικαιώματα στους άμεσους διεκδικητές.

Το ρόστερ:
Έλι Οκόμπο (25 χρ., 1,91μ.) Μονακό
Άντριου Αλμπισί (32χρ., 1,78μ.) Γκραν Κανάρια
Γκέρσον Γιαμπουσέλι (27χρ., 2,03μ.) Ρεάλ Μαδρίτης
Τομά Ερτέλ (33 χρ., 1,89μ.) Ρεάλ Μαδρίτης
Ρούντι Γκομπέρ (30 χρ., 2,16μ.) Τίμπεργουλβς
Τέρι Τάρπεϊ (26χρ., 1,96μ.) Λε Μαν
Μουστάφα Φαλ (30χρ., 2,18μ.) Ολυμπιακός
Τιμότε Καμπαρό (27χρ., 2,01μ.) Χοκς
Αμάτ Εμπαγέ (33 χρ., 2,06μ.) Έφες
Τεό Μάλεντον (22 χρ., 1,93μ.) Θάντερ
Εβάν Φουρνιέ (30 χρ., 1,98μ.) Νικς
Βενσάν Πουαριέ (29χρ., 2,13) Ρεάλ Μαδρίτης
Προπονητής: Βενσάν Κολέ

Σλοβενία: Το αουτσάιντερ που έγινε φαβορί





Να επιστρέψει στον θρόνο της επιθυμεί η Σλοβενία στο Βερολίνο. Ένας θρόνος που στρογγυλοκάθισε για πρώτη φορά το 2017 και από τότε λαχταρά να συναντήσει ξανά σαν συνάντηση παλαιών αγαπημένων φίλων. Καλά κάνει και αισθάνεται έτσι, με οδηγό τον Λούκα Ντόντσιτς οι σκέψεις παίρνουν σάρκα και οστά, ξεγελώντας ολίγον τι τον σκεπτικό νου. Μένει να δούμε ο τίτλος του φαβορί που θα λειτουργήσει για το άλλοτε αουτσάιντερ που σήκωσε ανάστημα απέναντι στις καθιερωμένες δυνάμεις.

Αστέρι: Οι χαζές ερωτήσεις παραλείπονται και αντιμετωπίζονται με βλέμμα υποτιμητικό. Όταν το ρόστερ περιλαμβάνει ξανθομάλληδες μάγους – χωρίς ραβδάκια – που εμφανίζουν την πορτοκαλί μπάλα με μία κίνηση τους στο καλάθι, αρκεί για να βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν χρειάζεται εισηγήσεις, εξηγήσεις και περιττές γραμμές.

Κρυφό όπλο: Εύκολη λύση και απάντηση θα ήταν να επικαλεστούμε τον Γκόραν Ντράγκιτς. Ο ηγέτης που μετατράπηκε σε δεύτερο βιολί, ώστε να αναλάβει ο Λούκα Ντόντσιτς τα ηνία του πλοίου, όμως ας πάμε πραγματικά στον παράγοντα «χ». Ο Κλέμεν Πρέπελιτς γνωρίζει τι σημαίνει αμφισβήτηση, την γνώρισε στην Ρεάλ Μαδρίτης και δεν πρόκειται να τον φέρουμε αντιμέτωπο ξανά, ακόμα και μέσα σε λίγες, σύντομες λέξεις. Ο γκαρντ της Βαλένθια θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη πορεία της ομάδας του με την επίδραση που θα έχει στην επίθεση.

Αδυναμία: Πιθανώς η λειψανδρία ποιοτικών λύσεων στα φόργουορντ και στη ρακέτα να επηρεάσουν την προσπάθεια της Σλοβενίας στον δρόμο για το μετάλλιο. Ειδικότερα, μέσα στο ζωγραφιστό όπου μόνο ο Μάικ Τόμπι λογίζεται ως υψηλού επιπέδου. Αναμένεται να παρακολουθήσουμε πόσα pick and roll θα πραγματοποιήσει με τον Ντόντσιτς πριν χρειαστεί μπουκάλες... οξυγόνου.

Καλύτερο σενάριο: Οι Σλοβένοι με βασικό συντελεστή το πάθος του και το πλάνο που δημιούργησαν γύρω από τον Λούκα Ντόντσιτς, να κεράσουν γλυκό… λουκουμάκι στους Γάλλους στον όμιλο και να αποδείξουν σε όλη την Ευρώπη τη δυναμική τους. Όντας σαφώς στη κορυφή.

Χειρότερο σενάριο: Όχι, μόνο να δεχθούν ηλεκτροσόκ από τη Γαλλία στον όμιλο, αλλά να τερματίσουν πίσω και από την ισχυρή Λιθουανία, με τους Γιόνας Βαλαντσιούνας και Ντομάντας Σαμπόνις στη ρακέτα να υποδεικνύουν σε όλους τον τρόπο και τον δρόμο για να κοντραριστούν με την Σλοβενία.

Το ρόστερ:

Γιάκα Μπλάζιτς (32χρ., 1,96μ.) Ολίμπια Λουμπλιάνας
Σάσα Τσιάνι (19χρ., 2,03μ.) Ολίμπια Λουμπλιάνας
Βλάτκο Τσάντσαρ (25χρ., 2,03μ.) Νάγκετς
Ζίγκα Σάμαρ (21 χρ., 1,97μ.) Φουενλαμπράδα
Λούκα Ντόντσιτς (23χρ., 2,01μ.) Μάβερικς
Γκόραν Ντράγκιτς (36χρ., 1,88μ.) Μπουλς
Ζόραν Ντράγκιτς (32χρ., 1,96μ.) Ολίμπια Λουμπλιάνας
Γκρεγκόρ Γκλας (21 χρ., 1,98.μ.) Παρτίζαν
Έντο Μούριτς (31χρ., 2,02μ.) Ολίμπια Λουμπλιάνας
Αλεξέι Νίκολιτς (27χρ., 1,91μ.) Μπούργος
Κλέμεν Πρέπελιτς (29χρ., 1,92μ.) Βαλένθι
Μάικ Τόμπι (28χρ., 2,13μ.) Μπαρτσελόνα

Προπονητής: Αλεξάντερ Σέκουλιτς

Λιθουανία: Μία σταθερή και γνώριμη δύναμη





Πέρασαν χρόνια από τη τελευταία φορά που η Λιθουανία ανάγκασε τους πάντες να υποκλιθούν και να αγκαλιάσουν την… αύρα της. Στην Στοκχόλμη το 2003 ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν από άλλο… ανέκδοτο, οδηγώντας τη χώρα του στο χρυσό. Σχεδόν δύο δεκαετίες, αλλά οι πορείες δεν έλειψαν στη συνέχεια με τελευταίο το αργυρό το 2015.


Αστέρι:
Φόβος στο ζωγραφιστό με αξιόπιστο σουτ, εξαιρετικός στους αιθέρες, ικανός αμυντικός και αρχηγική στόφα που τον διαχωρίζει από τους υπόλοιπους. Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς στο Ευρωμπάσκετ και ευελπιστεί να ανοίξει τον δρόμο για μία ακόμα επιτυχημένη πορεία.

Κρυφό όπλο: Άνετα θα μπορούσαν οι δυο τους να αλλάξουν θέση, καθώς περισσότερο για έτερος σταρ λογίζεται πάρα μία απροσδόκητη απειλή. Ο Ντομάντας Σαμπόνις θα πλαισιώσει τον αρχηγό του στις θέσεις των ψηλών, δημιουργώντας για πολλούς την πιο αξιόπιστη ρακέτα του προσεχούς Ευρωμπάσκετ. Ο αθλητής των Σακραμέντο Κινγκς μπορεί κάλλιστα να σκοράρει από το ζωγραφιστό απέναντι στον καθένα ή να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του από το low post για ελεύθερα σουτ είτε από τη περιφέρεια είτε με κοψίματα προς το καλάθι.

Αδυναμία: Αν κοιτάξουμε πρόχειρα το ρόστερ, θα ανταμώσουμε μερικά ονόματα που μας προκαλούν δέος και μας αναγκάζουν να λουστούμε με κρύο ιδρώτα. Εκ πρώτης όψεως, αναρωτιέσαι αν θα καταφέρουν να μείνουν εκτός μεταλλίων, όμως υπάρχει ένα σοβαρό κενό στη περιφέρεια, πηγαίνοντας προς τον πάγκο. Δευτερογενείς δημιουργοί αρκετοί, κύριοι;

Καλύτερο σενάριο: Αν υποθέσουμε πως η συνταγή του Κάζις Μακσβίτς αποδώσει στο μέγιστο, τότε η Λιθουανία με οδηγό την πολυδιάστατη επίθεση που μπορεί να υποστηρίξει, αφήνει πίσω της μία εκ των Γαλλία ή Σλοβενία στον όμιλο, γεμίζοντας από αισιοδοξία ενόψει της κρίσιμης συνέχειας και παράλληλα να αναδειχθεί σε φόβητρο για την εθνική που θα βρεθεί μπροστά τους στα νοκ άουτ.

Χειρότερο σενάριο: Στην ανάγκη της να κινηθεί στις υψηλές προσδοκίες του παρελθόντος, λυγίζει από την έλλειψη ποιοτικών λύσεων στη περιφέρεια, πέφτει πίσω από την Γερμανία και περνάει στο όριο τον όμιλο.

Το ρόστερ:

Άρνας Μπουτκεβίτσιους (30χρ., 1,97μ.) Ζάλγκιρις
Ντομάντας Σαμπόνις (26χρ., 2,11μ.) Κινγκς
Εϊγκίντρας Ζουκάουσκας (30χρ., 2,06μ.) Γούλβς Βίλνιους
Γκίτις Μασιούλις (24χρ., 2,07μ.) Ρίτας Βίλνιους
Ίγκνας Μπραζντέικις (23χρ., 1,98μ.) Ζάλγκιρις
Γιόνας Βαλαντσιούνας (30χρ., 2,11μ.) Πέλικανς
Κριστούπας Ζεμάιτις (26χρ., 1,92μ.) Ρίτας Βίλνιους
Λούκας Λεκαβίτσιους (28χρ., 1,80μ.) Ζάλγκιρις
Μάριους Γκριγκόνις (28χρ., 1,98μ.) Παναθηναϊκός
Μιντάουσκας Κουζμίνσκας (33χρ., 2,06μ.) Λοκομοτίβ Κουμπάν
Ρόκας Γκεντράιτις(30χρ., 2,01) Μπασκόνια
Ρόκας Γιοκουμπάιτις 22χρ., 1,93μ.) Μπαρτσελόνα

Προπονητής: Κάζις Μακσβίτις

Γερμανία: Η ηθική υποχρέωση





Υπό το βλέμμα του λαού της η Γερμανία στον όμιλο που διεξάγεται στην Κολωνία καλείται να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες, ενδεχομένως να τις υπερβεί, χωρίς να τσαλακώσει την εικόνα της. Διαισθάνεται μία ηθική υποχρέωση στον κόσμο της, που θα γεμίσει το γήπεδο με σημαίες και κασκόλ.

Αστέρι: Όπως όλα δείχνουν, δεν θα μετρήσουμε προς θλίψιν μας μία ακόμα σημαντική απώλεια για το Ευρωμπάσκετ. Ο Ντένις Σρέντερ αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» και μαζί του ένα ολόκληρο έθνος αισθάνεται ασφάλεια με την «πορτοκαλί θεά» στα χέρια του, οργανώνοντας μαεστρικά την επίθεση της Γερμανίας. Ο άνθρωπος που θα λάβει το ελεύθερο στις κρισιμότερες αποστολές που θα του δοθούν.

Κρυφό όπλο: Χρόνια ολόκληρα παραβρίσκεται στις υψηλότερες σκηνές της Ευρώπης, όντας ένας από τους πιο χαρισματικούς ψηλούς της γενιάς του, που θυσίασε λεπτά και πόντους στην υγεία του πρωταθλητισμού. Ο Γιοχάνες Βόιτμαν γνωρίζει εκ των έσω τι σηματοδοτεί η λέξη πρωταθλητισμός.

Αδυναμία: Η Γερμανία ανήκει ανήκει στην σοφή φράση «εξαρτάται πως θα κοιτάξεις το ποτήρι. Μισογεμάτο ή μισόαδειο». Άκρως ισορροπημένο ρόστερ, δίχως φανφάρες και υπερβολές, αλλά δεν υπάρχει στις τάξεις η απόλυτη προσωπικότητα, ο αθλητής που θα σε καθηλώσει. Εξαιρετικές μονάδες, δίχως να συνδυάζονται από την απαιτούμενη λάμψη ενός αστέρα.

Καλύτερο σενάριο: Μπορεί η Γερμανία να μην μας… γεμίζει το μάτι. Ουδέποτε ήταν η αμιγώς μπασκετική χώρα στο μυαλό μας, παρότι έχει να επιδείξει επιτυχίες, λάβαρα και θρύλους. Ουδείς διαθέτει την αυθάδεια να υποστηρίξει ότι θα αγωνιστούν για τα χειροκροτήματα!

Χειρότερο σενάριο: Πνιγμένοι, αγχωμένοι και καταπιεσμένοι από την έλευση του κοινού, η Γερμανία υποκύπτει στην αστείρευτη πίεση. Μένει εκτός τετράδας από την Βοσνία...

Το ρόστερ:
Νιλς Γκιφάι (31χρ., 2,01μ.) Ζάλγκιρις
Γιούστους Χόλατζ (21χρ., 1,91μ.) Αμβούργο
Μάοντο Λο (30χρ., 1,91μ.) Άλμπα Βερολίνου
Αντρέας Ομπστ (26χρ., 1,91μ.) Μπάγερν Μονάχου
Ντένις Σρέντερ (29χρ., 1,85μ.) Ρόκετς
Κρίστιαν Σενγκφέλντερ (27χρ., 2,06μ.) Μπάμπεργκ
Ντάνιελ Τάις (30χρ., 2,06μ.) Πέισερς
Γιοχάνες Τίμαν (28χρ., 2,05μ.) Άλμπα Βερολίνου
Γιοχάνες Βόιτμαν (30χρ., 2,11μ.) ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Φραντς Βάγκνερ (21χρ., 2,08μ.) Μάτζικ
Νίκ Γουάιλερ-Μπαμπ (27χρ., 1,96μ.) Μπάγερν Μονάχου
Γιόνας Μπότερμαν (32χρ., 2,08μ.) Αμβούργο

Προπονητής: Γκόρντον Χέρμπερτ

Βοσνία: Σε παγιδεύει σαν κινούμενη άμμος





Η Βοσνία ενστερνίζεται και κατανοηθεί πλήρως τις προβλέψεις του κόσμου για την αφεντομουτσούνα της για το προσεχές Ευρωμπάσκετ. Αντιλαμβάνεται τις μεγάλες δυνάμεις που έχει να αντιμετωπίσει, αλλά ταυτόχρονα δεν παραδίδεται στη τύχη και το καπρίτσιο των άλλων. Παλεύει και διεκδικεί με τα όσα μέσα έχει στη κατοχή της, ξέροντας πως μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες τις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, προσευχόμενη για το καλύτερο δυνατό.

Αστέρι: Ο συγκεκριμένος ρόλος ανήκει μόνο σε εκείνον και δεν χωράει αμφιβολία… για το σωστό κάστινγκ. Ο Γιούσεφ Νούρκιτς χρόνια τώρα αναγνωρίζεται ως ένας από τα επιφανέστερα μέλη στη θέση των σέντερ. Ο παίκτης των Πόρτλαντ Μπλέιζερς θα έχει τον πρώτο λόγο στην επίθεση, ενώ αμυντικά θα αποτελεί κομβικό σημείο μίας συνάρτηση γεμάτο από αγνώστους.

Κρυφό όπλο: Δύο αποστολές ενόψει Ευρωμπάσκετ κρατάει στα χέρια του Τζάναν Μούσα: Αρχικά, να αποδείξει πως μπορεί να μοιραστεί και να λάβει πρωτοβουλίες στο πλευρό του Νούρκιτς και δεύτερο, - ίσως σημαντικότερο - να φανερώσει πλήρως τις δυνατότητές του, προκειμένου μελλοντικά να πάρει με τη σειρά του τη σκυτάλη του ηγέτη.

Αδυναμία: Πέρα από τρεις-τέσσερες μονάδες με πορεία και παραστάσεις, το υπόλοιπο σύνολο υστερεί σε πολλούς τομείς, όπως η δυναμική και το know how, όταν σφίγγουν τα γάλατα.

Καλύτερο σενάριο: Προφανώς δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στο μυαλό και τις σκέψεις του Άντις Μπετσίραγκιτς. Αναγνωρίζει και ο ίδιος το τοίχος που υψώθηκε μπροστά στα μάτια του. Πιθανώς μία κόντρα με την Γερμανία για την κατάκτηση της τελευταίας προνομιούχας θέσης για τα νοκ-άουτ να παραμένει ο διακαής πόθος της Βοσνίας.

Χειρότερο σενάριο: Αποχωρεί από τα εξουθενωμένη, απογοητευμένη και πικραμένη, αφήνοντας με τις εμφανίσεις τις ελάχιστες θετικές εντυπώσεις σε έναν όμιλο που εξ αρχής ήταν αουτσάιντερ.

Το ρόστερ:

Μιραλέμ Χαλίλοβιτς (31χρ., 2,05μ.) Μετς
Εντίν Άτιτς (25χρ., 2,01μ.) Μπούντουσνοστ
Τζον Ρόμπερσον (34χρ., 1,80μ.) Στρασμπούργκ
Τζάναν Μούσα (23χρ., 2,05) Ρεάλ Μαδρίτης
Γιουσούφ Νούρκιτς (28χρ., 2,12 μ.) Μπλέιζερς
Εμίρ Σουλεϊμάνοβιτς (27χρ., 2,06μ.) Τενερίφη
Αμάρ Γκέγκιτς (24χρ., 2μ.) Τσιμπόνα
Κέναν Καμένιας (22χρ., 2,07μ.) Ντέρμπι
Σάνι Τσαμπάρα (29χρ., 1,90μ.) Σπλιτ
Αντίν Βράμπατς (28χρ., 2.05μ.) Βιέννη
Αϊντίν Πενάβα (25χρ., 2,06μ.) Μονς Χαϊνό
Αλεξάνταρ Λάζιτς (26χρ., 2,03μ.) Μόρναρ

Προπονητής: Άντις Μπετσίραγκιτς

Ουγγαρία: Περπατώντας στο ηφαίστειο





Του λες και ολίγον τι άτυχους. Σε τι όμιλο βάλθηκαν να μπουν; Να μονομαχήσουν στον λάκκο με τα λιοντάρια και να αποκομίσουν πέρα από πληγές την αξιοπρέπεια τους απέναντι όχι μόνο στους γύρω αλλά και από τον εαυτό τους.

Αστέρι: Άνταμ Χάνγκα! Χρειάζονται περαιτέρω λόγια; Ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης θα κουβαλήσει το φορτίο στους ώμους του, ένα φορτίο βαρύ και ασήκωτο για πάμπολλους, όμως σε αντίθεση με την απλή λογική, φοράει ξανά τη φανέλα της εθνικής.

Κρυφό όπλο: Αν κάποιος εφαρμόζει πλήρως είναι ο Ρόσκο Άλεν, ο οποίος μπορεί να ξεκουράσει λίγο τον Χάνγκα επιθετικά.

Αδυναμία: Μειονέκτημα, μειονεκτήματα. Μάλλον κατευθυνόμαστε προς πληθυντικό, με την Ουγγαρία να έγκειται για πολλούς ως φιλική συμμετοχή σε έναν θίασο με κορυφαία ονόματα.

Καλύτερο σενάριο: Παρασυρμένη από το κύμα «ό,τι γίνει», αφήνει να ξεχειλίσει το συναίσθημα και κυριεύει το κοινό με τον αυθορμητισμό και τον πόθο να υπερασπιστούν τη πατρίδα τους… ακόμα και μέσα στο παρκέ!

Χειρότερο σενάριο: Ένας αποχαιρετισμός της διοργάνωσης με κάτω τα χέρια, δίχως ανταγωνιστικά διαστήματα. Μία παρουσία που να συνδυάζεται περισσότερο με διακοπές παρά συμμετοχής σε μεγάλη διοργάνωση…

Το ρόστερ:

Ρόσκο Άλεν (29χρ., 2,08μ.) Νιγκάτα
Γιάνος Έιλινγκσφελντ (31χρ., 1,98μ.) Ατομερόνου
Ζίλαρντ Μπένκε (27χρ., 1,96μ.) Σομπατέλι
Τσάμπα Φέρεντς (37χρ., 1,96) Κόρμεντ
Γκιόργκι Γκολομάν (26χρ., 2,11μ.) Λιετκαμπέλις
Άνταμ Χάνγκα (33χρ., 2μ.) Ρεάλ Μαδρίτης
Μίκαελ Χόπκινς (30χρ., 2,06μ.) Ρέτζιο Εμίλια
Άκος Κέλερ (33χρ., 2,08μ.) Σομπατέλι
Ζόλταν Περλ ( 27χρ., 1,95μ.) Σομπατέλι
Άνταμ Σόμογκι (22χρ., 1,93μ.) Σομπατέλι
Μπένεντεκ Βαράντι (27χρ., 1,94μ.) Σομπατέλι
Νταβίντ Βοϊβόντα (32χρ., 1,95μ.) Φέχερβαρ
Προπονητής: Στόγιαν Ίβκοβιτς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι αντιδράσεις του πάγκου, η ατμόσφαιρα και ο... Παυλίδης: Η παρακάμερα από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Ολλανδία

Στο κατάμεστο ΣΕΦ η δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του EuroBasket!

Με Τολιόπουλο, Παπαγιάννη και Πετρούσεφ το Top-10 της 4ης ημέρας των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025!

Κουζέλογλου: «Στην Εθνική Ομάδα έχουμε κοντά μας αυτούς που μας έκαναν να παίξουμε μπάσκετ»

Σίβεκ: «Κυριαρχήσαμε κόντρα σε παίκτες Ευρωλίγκας, αλλά δεν έχουμε την ποιότητα»

«Πέρασε» από Βοσνία κι έκανε το απόλυτο η Γαλλία-Σάρωσε την Κύπρο η Κροατία

Η άμυνα, το κάρφωμα του Χαραλαμπόπουλου και η… μπούκα του Σπανούλη στο παρκέ

Έκανε σεφτέ η Τσεχία με «διπλό» Σατοράνσκι - Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής

Σπανούλης: «Οι παίκτες μου δεν προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες, αλλά αντιδρούν ως ώριμοι άνδρες»

Παπαγιάννης: «Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, δεν βοήθησα την ομάδα αρκετά απόψε»