Σύμφωνα με πρόταση που κατέθεσε η υπηρεσία τελωνείων και συνοριακής φύλαξης των ΗΠΑ, μαζί με τα στοιχεία ταυτότητας των τουριστών θα πρέπει πλέον να υποβάλλονται και τα προφίλ-ονόματα με τα οποία δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις ESTA όσων θα επισκέπτονται τις ΗΠΑ μέσω του Visa Waiver Program – ισχύει και για τους Έλληνες υπηκόους, για τουρισμό, επαγγελματικούς λόγους ή για προσωρινή παραμονή στη χώρα χωρίς βίζα - θα περιλαμβάνουν ένα νέο πεδίο, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με τις online δραστηριότητες τους.

Η υποβολή των στοιχείων δεν θα είναι υποχρεωτική και προφανώς δεν απαιτεί (ούτε και θα μπορούσε) την παραχώρηση κωδικών πρόσβασης (passwords), όμως η αποφυγή συμπλήρωσης των συγκεκριμένων στοιχείων θα μπορεί να εγείρει ανησυχίες στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Στο πεδίο θα αναγράφεται το εξής μήνυμα: Please enter information associated with your online presence—Provider/Platform—Social media identifier. Δηλαδή, παρακαλώ εισάγετε τα στοιχεία που σχετίζονται με την online παρουσία-Πάροχο/Πλατφόρμα-Αναγνωριστικό σας στα Μέσα.

Η φόρμα αυτή θα επιτρέπει στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να σχηματίσει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, σχετικά με το προφίλ των επισκεπτών, όσον αφορά την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η υποβολή για την ενεργοποίηση της έρχεται έξι μήνες μετά από την επικύρωση του «Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act of 2015» από τον αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, με το οποίο οι ΗΠΑ ζητούν από τους ταξιδιώτες να δηλώσουν σε ποιες χώρες βρέθηκαν από την 1η Μαρτίου του 2011 και μετά, όπως και τα τυχόν επιπλέον διαβατήρια που έχουν στην κατοχή τους, λόγω διπλής υπηκοότητας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα θέσει σε ψηφοφορία τη σχετική πρόταση μέχρι τις 22 Αυγούστου.
Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ταυτοποιήθηκε 24χρονος που εμφανιζόταν σε βίντεο να τρέχει ιλλιγιωδώς με μηχανή στο κέντρο της Αθήνας

Προβλήματα στην Πάτρα λόγω ισχυρών ανέμων: Πτώση μαρμάρων σε ΙΧ και διακοπές ρεύματος

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή η 48χρονη που έπεσε από τον 3ο όροφο

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κακοκαιρία από αύριο με ισχυρές βροχές και χιόνια - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Θεσσαλονίκη: Πτώση 48χρονης από μπαλκόνι 3ου ορόφου

Αυξάνονται ανησυχητικά οι καρκίνοι του γαστρεντερικού συστήματος σε νεότερους ασθενείς

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα για πειραγμένες αντλίες - 10 συλλήψεις

Καρυστιανού: Διαστρεβλώθηκε σκοπίμως η δήλωσή μου για τις αμβλώσεις

Χιλιάδες πολυκατοικίες χωρίς θέρμανση στο Κίεβο έπειτα από νέα ρωσική επίθεση

Από σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισπανία - Συνεχίζονται οι έρευνες για σορούς στα συντρίμμια των δύο τρένων