Ο εθελοντής διασώστης, Βασίλης Ηλιόπουλος, από τη λέσχη ειδικών δυνάμεων της Μαγνησίας, ήταν από τους πρώτους που έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη, με τον ίδιο να κάνει λόγο για τραγική εικόνα.

«Η πρώτη εικόνα που είδαμε ήταν τραγική. Δεν είχαμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Στις 2:00 είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η διακομιδή των τραυματιών από τα τέσσερα τελευταία βαγόνια. Μετά ο φόρτος έπεσε στα τρία πρώτα βαγόνια, που είχαν υποστεί ολική καταστροφή. Φλέγονταν ακόμη, υπήρχαν τεμαχισμένα σώματα και γινόταν αγώνας από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και την πυροσβεστική για να απεγκλωβίσουν τα θύματα, νεκρά δυστυχώς. Τα παραδώσαμε μέσα σε σάκους για να γίνει η ταυτοποίηση. Έχουν μεταφερθεί γύρω στα 40-42 άτομα νεκρά, διαμελισμένα ή ολόπκληρα, στη Λάρισα και δυστυχώς υπολογίζουμε ότι θα βρούμε άλλα ως 15 άτομα στο κομμάτι που έχει μείνει ανεξερεύνητο. Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς άτομα ψάχνουμε ακόμη. Δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα για ζωντανούς, από το πρωί έχει εκμηδενιστεί. Θα πρέπει να ψαχτεί και το τελευταίο βαγόνι», ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

«Τέτοια τραγωδία δεν έχω ξανασυναντήσει. Όση εμπειρία και να έχεις, δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς κάτι τέτοιο. Προσπαθούμε όμωςνα ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση και να μην πάρουμε το "κακό" σπίτι μας», πρόσθεσε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κρήτη: Κύκλωμα trafficking έφερνε γυναίκες από τη Ρουμανία και τις εξέδιδε – Τρεις συλλήψεις, αναζητείται 31χρονος

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πώς έπαθε ανακοπή» – Οι απολογίες των δύο γιατρών

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αχαΐα - Αισθητός στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές

Νέα έρευνα στο σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναζητά η αστυνομία

Νεκρή 58χρονη τουρίστρια από κεραυνό κοντά στη Λίνδο

Τουλάχιστον 5.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε βιαιότητες συμμοριών στην Αϊτή από τον Ιανουάριο

Δήμος Αθηναίων για Γκράβα: Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου στον πρώτο έλεγχο

Γκράβα: Εκκενώθηκε σχολικό συγκρότημα μετά από αναφορά για οσμή αερίου

Δεμένα τα πλοία από τον Πειραιά ως τις 20:00 - Απαγορευτικό απόπλου και από Ραφήνα, Λαύριο

Στο 5,1% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - Στο 3,8% σκαρφάλωσε στην Ευρωζώνη