Διευκρινήσεις για τα ματς των εθνικών ομάδων σε Nations League, Euro u21 και προκριματικά για το Euro των γυναικών, έβγαλε η UEFA.

Φυσικά, πρόκειται για διευκρινήσεις που αφορούν τα κρούσματα κορωνοϊού στις ομάδες και σε ποιες περιπτώσεις διεξάγονται οι αναμετρήσεις.

1/ Εάν ποδοσφαιριστές μιας ομάδας πρέπει να μπουν σε απομόνωση αφού έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, τότε το ματς μπορεί να διεξαχθεί εφόσον υπάρχουν 13 διαθέσιμοι παίκτες και 1 εξ αυτών είναι τερματοφύλακας.

2/ Εάν μια εθνική ομάδα δεν είναι σε θέση να κατέβει σε ένα παιχνίδι εφόσον δεν υπάρξουν 13 ποδοσφαιριστές και ανάμεσα σε αυτούς 1 τερματοφύλακας, το ματς θα αναβάλλεται και θα ορίζεται ξανά σε άλλη ημερομηνία εάν αυτό μπορεί να συμβεί και υπάρχει το περιθώριο. Εάν η ομοσπονδία δεν μπορεί να το διοργανώσει στη χώρα της, μπορεί να οριστεί ουδέτερο γήπεδο από την UEFA, ενώ αν η ομοσπονδία θεωρηθεί υπαίτια, τότε θα υποστεί τις κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και να χάσει το ματς στα χαρτιά.

3/ Εάν το ματς δεν μπορεί να οριστεί ξανά σε άλλη ημερομηνία, τότε τα αρμόδια όργανα της UEFA θα αποφασίσουν για την τύχη του. Εάν φέρουν ευθύνη και οι δύο ομοσπονδία ή δεν φέρει καμία από τις δύο ομοσπονδίες, τότε θα οδηγούμαστε σε κλήρωση με τρία αποτελέσματα: 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, 0-1 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας και ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0).

4/ Εφόσον ένα κάποια μέλη από τη διαιτητική ομάδα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, η UEFA θα πρέπει να τους αντικαταστήσει με διαιτητές από την ίδια χώρα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube