Την πρώτη του παρέμβαση-τοποθέτηση έκανε ο νέος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, χρησιμοποιώντας τη φάση της αποβολής του Χασάνογλου στο μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα.

Δικαίωσε τον διαιτητή VAR που κάλεσε τον Παπαπέτρου να εξετάσει ξανά τη φάση, διορθώνοντας το αρχικό του λάθος μιας και ο πρώτος διαιτητής είχε δώσει κίτρινη αντί για κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή των Ακριτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Την πρώτη του παρέμβαση σε θέματα χρήσης και αξιοποίησης της τεχνολογίας VAR έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με αφορμή επίμαχη φάση του πρώτου αγώνα μπαράζ Ξάνθης-Απόλλωνα Σμύρνης (26/08/2020).



Στο 83' του αγώνα μπαράζ Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης, ο διαιτητής καταλόγισε κίτρινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή της Ξάνθης για ριψοκίνδυνο φάουλ. Ωστόσο, ο ο διαιτητής VAR, αφού είδε ξανά τη φάση, συνέστησε στον διαιτητή να ξαναδεί και αυτός το περιστατικό, ώστε να αλλάξει την απόφασή του και αντί για κίτρινη, να καταλογίσει κόκκινη κάρτα για σοβαρό βάναυσο παιχνίδι.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναγνωρίζει ότι είναι δύσκολο για τους διαιτητές να κρίνουν τέτοιου είδους μαρκαρίσματα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο είναι σημαντικό το γεγονός ότι χάρη στο VAR είναι δυνατό να αλλάζουν αυτές οι αποφάσεις. Η ΚΕΔ πιστεύει ότι το συγκεκριμένο μαρκάρισμα ήταν επικίνδυνο, ο ποδοσφαιριστής έχει προτεταμένο το πόδι του, κινείται με δύναμη και βρίσκει τον αντίπαλο ψηλά στο πόδι, χωρίς να μαρκάρει για την μπάλα. Η ΚΕΔ οφείλει να προστατεύει τους ποδοσφαιριστές σε τέτοιες περιπτώσεις και θα ενθαρρύνει πάντοτε τους διαιτητές να καταλογίζουν κόκκινη κάρτα σε τέτοιου είδους μαρκαρίσματα.

Υπογραμμίζεται ότι οι παρεμβάσεις του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα για την καλύτερη ενημέρωση των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, σε επίπεδο κανονισμών και χρήσης V.A.R.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κετσετζόγλου: «Φάουλ πριν το πέναλτι του Βόλου, στο χέρι του Μπουζούκη το Σάββατο πέναλτι την Κυριακή ούτε... κόρνερ»

Σταματέλος: «Άγχωσε η εικόνα του Ολυμπιακού σε κάποια διαστήματα κόντρα στον Πανσερραϊκό»

Τσορμπατζόγλου: «Καλή η εμφάνιση του ΠΑΟΚ βάσει των δεδομένων - Έτσι έχει η κατάσταση με τραυματίες και επιστροφές»

Βόλος: «Σε άλλα παιχνίδια αδικήθηκε η ΑΕΚ, αλλά χθες εμείς αδικηθήκαμε κατάφωρα»

Σαββόπουλος: «Η χθεσινή εμφάνιση του Άρη δείχνει πόσο άργησε να πάει σε αλλαγή προπονητή»

Δεσύλλας: «Καλή ψυχολογία και αλλαγές έδωσαν στον Παναθηναϊκό μια εύκολη νίκη - Θα κρίνουν πολλά τα δύο επόμενα ματς»

Ευαγγέλου στο Παναθηναϊκός - ΟΦΗ και ο Φωτιάς στο Κηφισιά-ΠΑΟΚ

«Ενδιαφέρεται για τον Ενσίμπα ο Ολυμπιακός»

Ανώτερο το ξεκίνημα του Τετέι με τον Παναθηναϊκό στη Σούπερ Λίγκα συγκριτικά με τη Κηφισιά

Ζίβκοβιτς: Έφτασε τα 40 γκολ στη Super League