Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του 'Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης, από 19 ως 27 έτη (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάσισε για τους 2ο, 3ο, 4ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο καταδικασθέντες την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία του αδικοχαμένου 19χρονου και πολυετείς καθείρξεις για τους υπόλοιπους πέντε. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό σε κανέναν από τους καταδικασθέντες.

Οι επτά από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την ανθρωποκτονία του Άλκη και οι πέντε για συνέργεια. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Α.Β, με ενδεχόμενο δόλο, κρίθηκαν ένοχοι οι πέντε και για συνέργεια οι επτά. Κατά πλειοψηφία (5-2), ο ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ, με ενδεχόμενο δόλο, και οι υπόλοιποι έντεκα για συνέργεια. Επιπλέον, κρίθηκαν ένοχοι και οι δώδεκα για συμπλοκή, οι εννιά για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες και για οπλοφορία, οι επτά για οπλοχρησία.

Ως παρεπόμενη ποινή επιβλήθηκε η απαγόρευση προσέλευσης των καταδικασθέντων σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις του ΠΑΟΚ, επί πέντε έτη.

Στο άκουσμα των ποινών φίλοι και συγγενείς του 'Αλκη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Το φρικτό έγκλημα με θύμα τον νεαρό φίλο του Άρη είχε συμβεί τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου. Μετά από πολυήμερες έρευνες οι αρχές ταυτοποίησαν τους δράστες και τους συμμετέχοντες της επίθεσης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κολομβία: Δεκατέσσερις αγνοούμενοι σε ανθρακωρυχείο εξαιτίας έκρηξης αερίου

Εξόρμηση της Τροχαίας για τα ηλεκτρικά πατίνια: 135 παραβάσεις για κράνος και αλκοόλ -μόνο- στην Αττική

Ρεκόρ αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ

ΠΟΥ: Χαμηλός ο κίνδυνος για το κοινό από τον χανταϊό - «Δεν υπάρχει λόγος πανικού ή ταξιδιωτικών περιορισμών»

Fars: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο χτυπήθηκε από δύο πυραύλους στο Ορμούζ

Συνελήφθησαν 17χρονη και 14χρονος στο Λαύριο για πορνογραφία ανηλίκων

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε 42χρονη στη Ρόδο - Παραδόθηκε στην αστυνομία η δράστις

23 χρονος έτρεχε με 178 αντί για 90 χλμ την ώρα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Φωτιά σε λεωφορείο στο Ίλιον - Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Φυλής

Παρ' ολίγον τραγωδία στις ΗΠΑ: Αεροσκάφος έπεσε σε στύλο φωτισμού και φορτηγό, ενώ προσέγγιζε το αεροδρόμιο

TAGS: Άρης