Σε πλήρως απορριπτική  απόφαση  για  ελαφρυντικά  στην  ηγετική ομάδα  της Χρυσής Αυγής,  προχώρησε  το δικαστήριο σηματοδοτώντας απόφαση για βαριές ποινές.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την χορήγηση ελαφρυντικών είναι απορριπτική και για τους  περισσότερους πρώην βουλευτές του κόμματος που είχαν κριθεί ένοχοι για εγκληματική οργάνωση

Ελαφρυντικά δόθηκαν μόνο στους  πρώην βουλευτές  Μπούκουρα (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη), Αλεξόπουλο (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) Μίχο (ειλικρινής μεταμέλεια) και Αρβανίτη (συννομος βίος) και σε άλλους 10 κατηγορούμενους μη πολιτικά πρόσωπα που είχαν περιφερειακό ρόλο σε εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής - δύο άτομα πήραν καλή συμπεριφορά μετά την πράξη και άλλοι οκτώ τη μετεφηβικης ηλικία-.

Με βάση την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος και ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός κατήγγειλε την έδρα και υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.





«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος για να αναπτύξει το αίτημά μου», ανέφερε ο Γ. Λαγός.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος, ο οποίος είναι καθ' οδόν, όπως αναφέρθηκε.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Υπόθεση Χωριάτικο: Προφυλακίστηκαν τρεις από τους επτά κατηγορούμενους

ΟΠΕΚΑ: Αύριο η πληρωμή 187,7 εκατ. ευρώ σε 587.789 δικαιούχους - Όλα τα επιδόματα

Δεμένα τα πλοία την Παρασκευή σε μεγάλα λιμάνια της χώρας – 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις

Βουλή: Αντιπαράθεση Βελόπουλου - Γεωργιάδη για το «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Ο Νετανιάχου καταγγέλλει παρέμβαση Τουρκίας και Κατάρ στις ισραηλινές εκλογές - Ενεργοποιήθηκε η Σιν Μπετ

Κατάρρευση κτίσματος στον Κολωνό - Έρευνες Πυροσβεστικής και ΕΛ.ΑΣ για τυχόν άτομα στο εσωτερικό

Νεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από λεωφορείο στη Βουλιαγμένης στο ύψος της Βούλας

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων - Στον ανακριτή και ο ιδιοκτήτης

Στο νοσοκομείο Λασιθίου 57χρονος με τραύματα από όπλο – Φέρεται να αυτοτραυματίστηκε

Πέθανε στα 92 του ο Κουαουτέμοκ Κάρντενας, ιστορική μορφή της Αριστεράς του Μεξικό