Ο Ανδρέας Δημάτος αναφέρθηκε στις επιστροφές εισιτηρίων που θα υπάρχουν από τη Φιορεντίνα, τον τρόπο διάθεσής τους και την προετοιμασία όλων των πλευρών για να μην υπάρχουν παρατράγουδα στον τελικό του Conference League, μιλώντας στο «Κανάλι Ένα 90,4 fm» και στην εκπομπή «Πρωινό Soundtrack».

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

«Τα εισιτήρια που θα επιστρέψει η Φιορεντίνα δεν θα δοθούν άμεσα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Τα εισιτήρια θα επιστραφούν στην UEFA και η διαχείριση, απ’ όσο γνωρίζω εγώ θα γίνει μέσω της ίδιας της διοργανώτριας. Σίγουρα θα αποτελέσει ανάσα στην τεράστια ανάγκη για επιπλέον εισιτήρια που υπάρχει στην ελληνική πλευρά για τον τελικό. Θυμάμαι πως και πέρσι η Φιορεντίνα που ήταν ο πρώτος της τελικός μετά από πολλά χρόνια στο Conference στην Πράγα, οι Ιταλοί φίλαθλοι ήταν πολύ λιγότεροι από τους φιλάθλους της Γουέστ Χαμ. Να προσθέσω πως εκεί είχαν έρθει πάνω από 20.000 Άγγλοι οπαδοί χωρίς εισιτήριο, κάτι που δεν θα συμβεί στον εφετινό τελικό της Αθήνας. Οι Ιταλοί φίλαθλοι δεν ταξιδεύουν ποτέ χωρίς εισιτήριο του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναμενόμενο πως δεν θα εξαντλήσει η Φιορεντίνα τα εισιτήρια, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε τον αριθμό αυτών των εισιτηρίων που θα επιστραφούν στην ΟΥΕΦΑ.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα δώσει εξετάσεις και στον αγωνιστικό χώρο εκπροσωπούμενο από τον Ολυμπιακό και στις εξέδρες και στη γενικότερη οργάνωση. Ηδη, έχουμε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία, πιο εύκολο βεβαίως τελικό, τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σεβίλλη στο ''Γ. Καραϊσκάκης''. Είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, πως σε μικρό χρονικό διάστημα διοργανώνουμε στην Ελλάδα ακόμη έναν ευρωπαϊκό τελικό και επαναλαμβάνω πως δίνουμε εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει και το έχουμε ανάγκη να πάμε καλά παντού.

Είναι πολύ μεγάλο στοίχημα η επιτυχημένη διοργάνωση του τελικού στην OPAP Arena. Δεν είναι εύκολο και δεν είναι, δυστυχώς, δεδομένο για τη χώρα μας η μετακίνηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού φιλάθλων σε γήπεδο άλλης ομάδας. Αυτή είναι η αλήθεια και ας μην το υποτιμούμε. Σκεφτόμουν τις τελευταίες ημέρες βλέποντας κάποιες αντιδράσεις από φίλους της Α.Ε.Κ., που τους ξενίζει το γεγονός πως φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα βρεθούν στο δικό τους γήπεδο, πως αυτό δεν είναι τόσο παράλογο για τον εξής λόγο: Εδώ και 20 χρόνια ισχύει στην Ελλάδα το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών. Η δική μας γενιά και οι παλαιότεροι θυμόμαστε στη Νέα Φιλαδέλφεια το ένα πέταλο να φιλοξενεί οπαδούς του Ολυμπιακού. Θυμόμαστε στο ΚαραΪσκάκη, στο ένα πέταλο να παρακολουθούν το ντέρμπι οι οπαδοί της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού. Φίλαθλοι, παιδιά που είναι τώρα από 15 έως 35 ετών δεν έχουν στα μάτια τους αυτές τις εικόνες. Θεωρούν δηλαδή πως στο γήπεδο της δικής τους ομάδας δεν μπορεί να μπει ο φίλαθλος μίας αντίπαλης ομάδας.

Αν κάνουμε τη σύγκριση, όχι κάποιων προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων μας, αλλά ανάμεσα στην εφετινή και την περσινή είναι λες και είμαστε… διαφορετική χώρα. Θυμίζω πως ο περσινός απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης κατέτασσε την Ελλάδα στο σύνολο των 55 μελών χωρών της ΟΥΕΦΑ που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην 41η θέση. Ήμασταν κάτω από τη Μάλτα και τα νησιά Φερόε. Αυτό, μόλις την περσινή σεζόν.
Εφέτος μετά και την πρόκριση του Ολυμπιακού πατήσαμε στην 9η θέση για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ξεπερνώντας χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ολλανδία».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέα βαριά ποινή της UEFA στην ΑΕΚ, τιμωρία με αναστολή για εκτός έδρας ματς!

Στη διάθεση του κόσμου της ΑΕΚ τα εισιτήρια για το παιχνίδι με τη Σαμσουνσπόρ

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στη Φλωρεντία και η αποθέωση στον Νίκολιτς: Η παρακάμερα του μεγάλου διπλού της ΑΕΚ

Τσακίρης: «Δεν περίμενα τόσο καλή την ΑΕΚ - Ρεσιτάλ προπονητικής από τον Νίκολιτς»

Κετσετζόγλου: «Η εικόνα της ΑΕΚ στη Φλωρεντία είναι συνέχεια των εμφανίσεών της στο πρωτάθλημα»

Καθησυχαστικός Ζίνι: «Θα τα πούμε σύντομα»

Τζέκο: «Πείτε μας μαλ…ες, αλλά στηρίξτε μας»

Στρακόσα: «Γινόμαστε πιο επιθετικοί, οι νίκες μας δίνουν εμπιστοσύνη - Θα είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι με Παναθηναϊκό»

Νίκολιτς: «Οι παίκτες μου είναι πολεμιστές έτοιμοι να θυσιαστούν - Είμαι περήφανος γι' αυτούς και τους φιλάθλους μας»

«Υπερηχητική ΑΕΚ, έκανε τους οπαδούς της Φιορεντίνα να δουν… φαντάσματα»: Το σχόλιο Μαραθιανού από τη Φλωρεντία