Ο Δημήτρης Παπανικολάου συνήθως σοκάρει και συγκινεί με τις αναρτήσεις του στα social media. Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του πατέρα του αλλά και την πρώτη δημοσίευση είχε κάνει σχετικά με το θέμα του αυτισμού έκανε άλλη μια ανάρτηση στην οποία αναφέρεται στα δύο αυτά σημαντικά ζητήματα.

Κοινό σημείο η 13η Σεπτεμβρίου, ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο πατέρα του για την οποία αναφέρει ότι: «σήμαινε κάτι παραπάνω καθώς γιορτάζει ο Αριστείδης και έτσι λέγανε τον πατέρα του, δάσκαλο και πολύ αγαπητό σε όσους τον γνώρισαν, ο οποίος έφυγε από τον καρκίνο στα 58 του», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η συγκινητική ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου:

«13/9 λοιπόν σαν σήμερα πριν 1 χρόνο σε συνέχεια των 2 προηγούμενων post και τέλος με τα προσωπικά, η ημέρα που διάλεξα να ''σηκώσω'' το θέμα του αυτισμού έχοντας στο πλάι (μας) τους Νίκο Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο προφανής λόγος για μένα ήταν η κόρη μου άσχετα που δεν ήταν ακόμα η ώρα να πω ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Η ημερομηνία όμως δημοσίευσης σήμαινε κάτι παραπάνω για μένα.

Θεωρητικά ήταν αντιεμπορική ημέρα και (ώρα) που την έκανα και απλά λόγω του ευαίσθητου του θέματος και των ονομάτων πήρε διάσταση, αλλά υπήρχε κάτι πολύ πιο ισχυρό από το να σκεφτώ το marketing….

13/9 είναι μια όχι πολύ γνωστή γιορτή, γιορτάζει ο Αριστείδης και έτσι λέγανε τον πατέρα μου, δάσκαλο και πολύ αγαπητό σε όσους τον γνώρισαν ο οποίος έφυγε από καρκίνο στα 58 του.

Ποτέ δεν ήθελε να με στεναχωρεί !

Ούτε καν όταν είχε δύσπνοια όπου και έβρισκε μια δικαιολογία να βγω από το δωμάτιο του νοσοκομείου για να μην καταλάβω ότι υποφέρει.

Ήξερα ακριβώς τι θα ήθελε να κάνω όταν θα έφευγε.

Έτσι και έκανα.

Είχα αγώνα εκείνη την εβδομάδα που ήρθαν τα κακά μαντάτα και η μητέρα μου με ενημέρωσε ότι η κηδεία πέφτει λίγο πριν τον αγώνα. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί της είπα, να αλλάξεις την ημέρα να γίνει νωρίτερα όπως και έγινε, ο μπαμπάς με θέλει στο γήπεδο.

Έτσι λέγανε τον πατέρα μου λοιπόν, έτσι λένε όμως και την εγγονή του, κόρη μας Άρια που της δώσαμε το όνομα του να τιμήσουμε την μνήμη του.

Άρη ξέρουμε ότι από εκεί ψηλά μας καθοδηγείς να ξεπερνάμε τις δυσκολίες.

Άρια είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι γονείς που έχουμε ένα τόσο καλό παιδί γεμάτο όνειρα. Θα κάνουμε το παν να είσαι χαρούμενη. Ακριβώς όπως έκανε ο παππούς σου για εμάς.

Χρόνια σου πολλά!».


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη